На Хмельниччині чоловік розробив комп’ютерний вірус і викрадав дані користувачів

На Хмельниччині чоловік розробив комп’ютерний вірус і викрадав дані користувачів
  • Зловмисник отримав доступ до більш як 10 тисяч комп’ютерів.
  • Він викрадав облікові записи та електронні кошти.
  • Усю техніку в нього вилучили й відкрили кримінальне провадження. 

25-річний чоловік розробив вірусне програмне забезпечення під виглядом додатків до комп’ютерних ігор. Потрапивши на пристрої користувачів, програма давала можливість завантажувати та відвантажувати файли, встановлювати й видаляти програми, робити скриншоти з віддаленого екрана, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер.

У ГУНП в Хмельницькій області повідомляють, що зловмисник, зібравши певні дані, опрацьовував їх для подальшого викрадення облікових записів або виведення електронних коштів, які містилися на балансі акаунтів. 

Правоохоронці встановили, що чоловік отримав доступ до більш як 10 тисяч комп’ютерів. А на момент проведення обшуку під його контролем було майже 600 комп’ютерів, до яких він міг приєднатися в реальному часі.

Відео дня

- 25-річного правопорушника викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Хмельниччини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції та обласним управлінням СБУ. В оселі фігуранта правоохоронці провели обшуки та вилучили техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності, - повідомляють в поліції.

За даним фактом вже відкрили кримінальне провадження за частиною 5 статті 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від десяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Жителька Хмельницького району перерахувала шахраям 55 тисяч

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Леонід Загородній

    Башковита молода людина. Таких треба не судити та садити а дати йому гарну роботу з гарною зарплатою щоб усі свої знання, вміння і навички він спрямовував на користь держави та народу. А оскільки він "державі" був не потрібен ось і використовував свої знання, вміння і навички як міг і як знав виживаючи.
  • Борис Кордон

    Розумний,,гад,,. Москалям би запустив вірус.
  • Алла Копачевская

    Дуже шкода, молодий РОЗУМНИЙ хлопчина
  • Светлана Колодка

    Падлюка

keyboard_arrow_up