На Хмельниччині екологи стягнуть шкоду з підприємства за порушення рубки дерев

На Хмельниччині екологи стягнуть шкоду з підприємства за порушення рубки дерев
Фото ілюстративне
  • Під час перевірки підприємства знайшли порушення.
  • Загальна сума збитків складає більше 22 тисяч гривень.

На Хмельниччині з підприємства стягнуть шкоду за збитки довкіллю. З 11 по 20 січня в екологічній інспекції проводили планову перевірку держання вимог природоохоронного законодавства  спеціалізованого лісогосподарського підприємства «ФЛОРА», яке знаходиться у Деражнянському районі. Про це інформують у Державній екологічній інспекції Хмельницької області.

 Як додають в інспекції, підприємство з 1994 року взяло під охорону заповідне урочище місцевого значення «Липник».  Під час перевірки «Липника», зафіксували відсутність охоронних знаків та аншлагів в повному обсязі. Також інспектори перевірили санітарно-вибіркові рубки 2020 року і знайшли порушення. Зокрема, були пошкоджені дереві, які не призначені для рубки. В установі порахували збитки, що склали у 22,5 тисячі гривень. 

Відео дня

"Під час планового заходу були перевірені санітарно-вибіркові рубки 2020 року та  виявлені пошкодження дерев різних пород, не призначених у рубку, до ступеня припинення росту та пошкодження лісових культур віком 5 і менше років", - йдеться у повідомленні. 

Наразі в Інспеції підготували претензію до спеціалізованого лісогосподарського КП «ФЛОРА» про відшкодування заподіяної шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

Екологи додають, що в разі невиконання цього зобов’язання щодо відшкодування, вони звернуться з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • serg valchuk

    З 1994 року . А сьогодні  - 2021 . Герої блять , оштрафували !!(((
  • serg valchuk

    Що не влада , то довбойоби !!! Машина дров коштує від 6500 до 8000 грн , дивлячись яка машина і які дрова . А скільки вкрали , кому відрахували і все інше , але ж порушення зафіксували і штраф скажений виписали , а скільки тих машин було продано , то замовчують - ідіоти продажні !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up