На Хмельниччині паліїв трави вже оштрафували на 380 тисяч гривень

На Хмельниччині паліїв трави вже оштрафували на 380 тисяч гривень
Фото - ДСНС у Хмельницькій області
  • За добу рятувальники з поліцейськими провели 36 рейдів. 
  • Усіх паліїв сухої трави будуть притягувати до відповідальності.

Стовпи чорного диму і сильний сморід...Попри суворі заборони, на Хмельниччині продовжують спалювати суху траву. Для таких порушників навіть посилили покарання. 
Наразі правоохоронці і рятувальники  проводять рейди і виявляють паліїв. Лише за минулу добу провели 36 таких перевірок. 

Як зазначають у Державній службі з надзвичайних ситуацій, цього року рятувальники вже склали 123 адмінпротоколи на порушників-паліїв. Загальна сума штрафі вже перевищила 380 тисяч гривень. Рятувальники нагадали про покарання. 

Що "світить" паліям?
 
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення вимог пожежної безпеки - від 3060 до 6120 гривень для громадян і від 15 300 до 21 420 - для посадових осіб.

Відео дня

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою таке покарання: від 6 120 до 12 240 гривень штрафу і на посадових осіб - від 21 420 до 30 600 гривень.

Також мешканцям нагадують про зміни, які посилюють відповідальність за злочини в умовах воєнного стану.  Наприклад, спалювання сухої рослинності будуть прирівнювати до "диверсії". За це загрожує від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
 

 

Читайте також:

Не будьте подібними до орків - не паліть суху траву і сміття, - поліція Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up