На Хмельниччині поліцейські затримали 14-річну дівчинку у нічному закладі

На Хмельниччині поліцейські затримали 14-річну дівчинку у нічному закладі
Фото: Ювенальна поліція Хмельницької області
  • Бути без нагляду в розважальному місці після 22 години дітям заборонено.
  • За це кримінальна відповідальність загрожує і закладу, і батькам - поліція.

У Старокостянтинові ювенальна поліція зробила рейд розважальними установами, які працюють в нічний час. Під час такої перевірки інспектори помітили в одному із закладів 14-річну дитину. Дівчина там знаходилась після 22 години без супроводу представника, що є незаконним.

«За порушення вимог законодавства щодо порядку перебування дітей у закладах, де провадиться діяльність у сфері розваг, або в закладах громадського харчування, передбачена відповідальність як для суб’єктів господарювання, так і для батьків», повідомили у поліції.

Фото: Ювенальна поліція

Відео дня

Правоохоронці нагадали, що в такому випадку керівництво підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф – від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 850 грн.). А за повторне порушення протягом року потрібно буде сплатити від 850 до 1700 грн.

Що стосується батьків або законних представників дитини, то вперше до них можуть застосувати попередження або оштрафувати від 850 до 1700 грн. За вчинення такого правопорушення ще раз протягом року штраф буде від 1700 до 5100 грн.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up