На Хмельниччині викрили банду наркоторговців, ватажком якої був громадянин росії (ФОТО)

На Хмельниччині викрили банду наркоторговців, ватажком якої був громадянин росії (ФОТО)
  • П'ятьом членам ОЗГ оголосили підозру.

  • Їм загрожує покарання не лише за наркоторгівлю, а й за незаконне володіння зброєю.

Організована злочинна група була створена громадянином країни-агресора

За протиправну діяльність зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє на своїй Фейсбук-сторінці поліція Хмельницької області.

24 березня цього року спецпризначенці затримали членів злочинної групи з міжнародними зв’язками, які займалися виготовленням та збутом наркотиків.

Відео дня

Ватажком банди наркоторговців був 59-річний мешканець м. Славута, громадянин росії. Чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та мав широке коло зв’язків у кримінальному світі.

Він чітко розподілив ролі серед членів групи: там були «хіміки», «закладчики», «фасувальники», «кур’єри». 

Правоохоронці задокументували близько двох десятків фактів збуту зловмисниками наркотиків. Щомісячний прибуток від наркоторгівлі становив понад 350 тисяч гривень.

Поліцейські одночасно провели 30 санкціонованих обшуків. В результаті  вилучили лабораторне обладнання, прекурсори, а також готову до реалізації «продукцію». Крім того — мобільні телефони, в яких зафіксовані факти злочинної діяльності підозрюваних, чорнові записи, гроші, отримані злочинним шляхом. 

Також у чоловіків вилучили незареєстровану гладкоствольну, нарізну, травматичну зброю, набої різного калібру, мисливські ножі тощо. 

Наразі п’ятьом членам ОЗГ оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою злочинною групою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Окремим членам групи доведеться також відповідати за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ, а також за організацію і контроль за діяльністю двох нарколабораторій (ст. 311, ст. 313) ККУ. 

Найближчим часом члени організованої злочинної групи наркоторговців постануть перед судом.

Читайте також: Хмельничанин потрапив за ґрати через торгівлю психотропами

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Михаил Штогрин

    Судити. Ні на передову.
  • Nikolaj Ostapchuk

    ))))))
  • Nikolaj Ostapchuk

    А де решта????
  • Nikolaj Ostapchuk

    Красавчики !!!
    Русьні не можна!!!
    А нашим можна!!!????

keyboard_arrow_up