На Хмельниччині викрили посадовця військової частини за розголошення держтаємниці

На Хмельниччині викрили посадовця військової частини за розголошення держтаємниці
Ілюстративне фото
  • На розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, викрили заступника командира військової частини.

Був суд над заступником командира однієї з військових частин. За інформацією Служби безпеки України, посадовець діяв всупереч встановленому порядку надання доступу до інформації з обмеженим доступом. 

Мова йде про те, що військова частина, в якій служив замкомандира, уклала угоду з приватною структурою. Її предметом було встановлення і обслуговування охоронної системи, яка включає, у тому числі, і відеонагляд. 

Як зазначають в УСБУ, такі роботи на військових об’єктах можуть виконувати тільки фахівці, яким надано доступ до роботи з інформацією, що становить державну таємницю.

Відео дня

"На момент прибуття працівників компанії для виконання комплексу робіт з перевірки технічного стану автоматизованої системи охорони на територію військової частини, у них не було такого допуску та припису на виконання завдань. У цей час підприємство вже було позбавлене допуску до роботи з інформацією, що становить державну таємницю", - йдеться у повідомленні.

Військовий неналежно виконував свої службові обов'язки і допустив комерсантів до робіт. Працівники СБУ вчасно попередили розголошення даних. 

Наразі Славутський міськрайонний суд визнав ексзаступника командира визнав винним у вчинені правопорушення за статтею "Розголошення відомостей, що становлять державну таємницю" Кримінального кодексу України.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Гудок

    То яке покарання? Чи це також державна таємниця?

keyboard_arrow_up