На Хмельниччині затримали чоловіків, які продавали зброю та боєприпаси (ФОТО)

На Хмельниччині затримали чоловіків, які продавали зброю та боєприпаси (ФОТО)
  • Троє чоловіків виготовляли вогнепальну зброю та продавали її через інтернет.
  • Клієнтами зловмисників були представники кримінальних структур. 

34-річний хмельничанин та двоє мешканців області займалися виготовленням вогнепальної зброї. Також вони переробляли травматичну зброю у бойову та продавали її. Серед їх клієнтів були представники кримінальних структур. Доставку зброї чоловіки організовували в основному поштою, рідше — передавали особисто. 

Як повідомили у Секторі комунікації поліції Хмельницької області, зловмисників затримали "на гарячому" під час збуту пістолета системи ПМ та набоїв. Ще одного "ділка" затримали за місцем проживання.

Під час ряду обшуків у цехах та за місцем проживання правоохоронці виявили та вилучили:

Відео дня

-1 АКСУ,
- 8 пістолетів зовні схожих на ПМ,
- 2 пістолети типу револьвер,
- 1 підствольний гранатомет ГП-25 до АК-74,
- значну кількість магазинів до автоматів та пістолетів,
- понад 700 набоїв калібру 5,45,
- понад 200 набоїв калібру 7,62,
- понад 200 набоїв калібру 9×18 до пістолета системи ПМ,
- значну кількість різноманітних комплектуючих до зброї, інструменти, токарні станки та інше обладнання для переробки та виготовлення зброї і боєприпасів.

Усе направили на експертизу.

По даному факту відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 7 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення чоловікам підозри та обрання їм запобіжного заходу.

Читайте також: У Хмельницькому серед вулиці побили та пограбували підлітка

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Звернемося до законів України, чи законо діяли правоохоронці, що затримали чоловіків, які нібито незаконно виготовляли зброю. 1. Ст.19 Конституції України "Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та ЗАКОНАМИ України." 2. Ст.263 КК "По даному факту відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, Як бачимо вище і Конституція і КК роблять посилання на З-А-К-О-Н-И. Службовці повині діяти згідно закону, а те що не заборонено З-А-К-О-Н-О-М, то і не заборонено громадянам. Закон який би забороняв громадянам користуватися та виготовляти зброю в Україні В-І-Д-С-У-Т-Н-І-Й. Є якась інструкція МВС. Але це не є З-А-К-О-Н.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up