На Хмельниччині жінка просила суддів помилувати чоловіка, який намагався її вбити

На Хмельниччині жінка просила суддів помилувати чоловіка, який намагався її вбити
Фото ілюстративне
  • Чоловік напав на дружини з ножем. Спочатку суд призначив йому лише 6 років ув'язнення.
  • Однак, під час розгляду апеляційної скарги суд цей термін збільшив ще на 1 рік.

У Кам’янець-Подільському районі сімейний конфлікт переріс у різанину. Сталося це ще в липні 2018 року. За версією слідства, чоловік зачинився з дружиною у будинку, затулив однією рукою жінці рота. У другій руці він тримав мисливського ножа, яким і вдарив жінку в груди. Після цього кривдник пішов геть.

На щастя, жінку вдалося врятувати. Її матір вчасно викликала "швидку". За словами медиків, відлік ішов на хвилини, бо потерпіла втратила багато крові й була у важкому стані.

Згодом нападника затримали. Його визнали винним в закінченому замаху на умисне вбивство (частина 2 статті 15, частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України) та призначили мінімальне можливе покарання  – 6 років позбавлення волі.

Відео дня

Однак, захист засудженого подав апеляцію. Нещодавно суд її розглянув. Під час засідання чоловік свою вину визнав, але лише частково. За його словами він випадково поранив дружину. Як запевняв затриманий у суді, у той день він взяв ножа, щоб нарізати ковбасу, зашпортнувся і впав на дружину, яка лежала поруч на ліжку. До слова, потерпіла у суді підтримала версію чоловіка та просила призначити йому умовне покарання.

Утім, допитаний судово-медичний експерт повністю спростував такі показання. Він запевнив, що  виявлені у жінки травми, нанесенні з прикладанням значної сили і можливість їх утворення внаслідок падіння виключається. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Натомість, під час розгляду апеляції колегія суддів дійшла висновку, що обставини, що пом’якшують покарання, які врахував суд першої інстанції не дають достатніх підстав для застосування статті 69 Кримінального Кодексу України (призначення покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції статті кримінального закону). У свою чергу це зумовило ухвалу нового покарання. Чоловік тепер пробуде за ґратами  7 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up