На Новоушиччині неповнолітній обікрав гімназію

На Новоушиччині неповнолітній обікрав гімназію
Фото ілюстративне
  • Поцупив майна на понад 2 тисячі гривень.

Учителям у це було складно повірити. Тихий, спокійний учень з матеріально забезпеченої сім’ї обікрав Рудковецьку гімназію, що на Новоушиччині..

Згідно з кримінальною справою, 14-літній рудківчанин 24 травня близько 19-ї години нишком зняв скло з вікна й непомітно прошмигнув у приміщення. Спершу зазирнув до учительської, а відтак – до інших кабінетів. Прихопивши зі собою мікроскоп, указку для інтерактивної дошки, ключ, болти обережно залишив місце злочину. Поцуплене сховав у нежилому будинку поруч гімназії.

Додому повернувся, наче нічого й не трапилося. Пропажу вранці виявила вчителька. Окрім украдених речей, побачила ще й порізані колонки, побиту мишку до комп’ютера... Зателефонувала директору.

Відео дня

Візит поліції був несподіваним. Підліток не викручувався. Відверто зізнався у крадіжці й добровільно видав награбоване. 

Вчинок хлопця став несподіванкою для багатьох. «Золоті верби» за ним ніколи не росли, як то кажуть. Спокійний, товариський, відповідальний, цікавиться технікою, має авторитет серед учнів. Закінчив восьмий клас. Вчиться не вельми добре, але може краще. Виховується у повній та благополучній сім’ї. Завжди мав кишенькові гроші. Чому пішов на крадіжку – годі пояснити.  

Загалом учень завдав гімназії матеріальної шкоди на понад 2 893 гривні.

За скоєне Новоушинський районний суд, згідно з вироком, дав неповнолітньому злодюжці рік умовно.  З його батьків стягнув 2 059 гривень 44 копійки витрат, пов`язаних із залученням експерта.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up