Надсилав фото чужого поранення: військового з Хмельниччини судили за шахрайство

Надсилав фото чужого поранення: військового з Хмельниччини судили за шахрайство
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чоловік збирав гроші на лікування неіснуючого поранення.

Пізаробити на людській доброті вирішив молоший сержант зі Старокостянтинівщини. Чоловік проходив службу в ЗСУ на посаді оператора відділення взводу спеціального зв’язку.

План вигадав простий. У соцмережах в березні торік оголосив збір коштів на придбання тепловізорів для потребу військової частини.  

За два дні молодшому сержанту вдалось зібрати 12 тисяч гривень. Гроші, згідно з матеріалами справи, витратив на власні потреби. Та зупинятися, схоже, й не думав.

Відео дня

Вже у квітні 2022-го взявся збирати на лікування від вогнепального поранення. Сума чимала -  200 тисяч гривень. Щоб бути переконливішим, окрім голосових повідомлень надіслав знайому ще й неправдиві світлини пораненої ноги. Приятель запідозрив щось неладне. Аферист опинився на лаві підсудних.

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області визнав військовослужбовця, який обманом збирав кошти в соцмережах, винним. 

У вироці зазначено, що 1 лютого 2023-го прокурор Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Суд її затвердив.

Молодший сержант, батько трьох дітей отримав покарання у вигляді штрафу в розмірі 68 тисяч гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Крук

    Невже таке міг зробити військовослужбовець?А де честь?
  • Олексій Хакімов

    Ну що нажився
    Легко за хотів за робити
  • Людмила Накапюк

    І тільки ?

keyboard_arrow_up