“Не такими методами”. Мешканців просять не знущатись над мародерами

“Не такими методами”.  Мешканців просять не знущатись над мародерами
  • Українці почали активно і жорстко карати мародерів.
  • Людей просять залишити цю справу правоохоронцям. 

Україною прокотилась хвиля гніву і самосуду над мародерами. Люди самостійно намагаються "провчити"  тих, хто наживається на чужій біді. На Хмельниччині теж зафіксували кілька фактів мародерства. Люди силою примотували зловмисників скотчем до стовпа і лупцювали. Хтось шмагав ременем, а хтось фільмував все на телефон. 

У прокуратурі закликають українців не вдаватись до самосуду. Натомість залишити покарання мародерів для правоохоронних органів. Тим паче, кримінальну відповідальність за такі злочини посилили.

"Самосуд може мати різні форми прояву, але індивідуальні розправи, які вчиняються задля помсти є неприпустимими — вони мало чим відрізняються від умисного злочину. Боротися з мародерами - це схвально, але не такими методами" - заявив керівник обласної прокуратури Олексій Олійник.
Такі дії знаходиться повністю за межами закону. Їх ознаки об’єктивно не вписуються у вимоги статті 36 та статті 38 Кримінального кодексу України, які регламентують право на необхідну оборону та затримання особи, яка вчинила злочин.

Відео дня

Нагадаємо, Рада прийняла Закон "Про мародерство", який посилив покарання за цей злочин. Тому якщо ви стали свідками злочину, негайно звертайтесь до правоохоронців. 

Зусилля українців наразі потрібніші в іншому - на робочих місцях, у волонтерстві, територіальній обороні або допомозі біженцям.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (65)
  • Наталія Василенко

    То хай не кладуть!
  • Svitlana Sirghun

    Кого ви жалієте🤔тільки так з ними треба!!!хоче їсти🤔 є багато пунктів де роздають їжу безкоштовно!!!! А за мародерство   відрубувати пальці потім руку.....щоб десятому заказав  ,що так не гарно вчиняти
  • Неля Дудар Сич

    Наказувати  привселюдно,  щоб другі боялися 😡
  • Вікторія Чубар

    А що ще з цими падлами можна робити?

keyboard_arrow_up