Під час ремонту школи на Хмельниччині привласнили понад 500 тисяч гривень

Під час ремонту школи на Хмельниччині привласнили понад 500 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Директор товариства підробив документи про кількість та вартість виконаних робіт.

  • Він постане перед судом.

Ярмолинецьке товариство уклало договір з відділом освіти молоді та спорту Полонської міськради про реконструкцію школи. Вартість робіт склала понад 10 мільйонів гривень.

Підрядник виконав заплановані роботи не повністю. Директор товариства підробив документи про кількість та вартість виконаних робіт і привласнив понад півмільйона гривень бюджетних коштів. Про це сьогодні, 12 липня, повідомила Хмельницька обласна прокуратура.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

Відео дня

Довідка

Санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ми вже повідомляли, що на Хмельниччині впродовж 2019-2020 років директор підрядного підприємства, головний бухгалтер та незалежний інженер технічного нагляду розкрадали бюджетні гроші, виділені на будівництво казарм поліпшеного типу. Державному бюджету було завдано збитків на 5,9 мільйона гривень, а казарми й досі залишаються у непридатному для проживання стані.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    При чому тут директор товариства. Ці ж кошти явно пішли відкатом одному з чиновників-розпорядників коштів.
  • Es fero

    та ситуація і ті умови в яких знаходиться країна, це все наслідки ось цих гавнюків на посадах. головне своїх понабирати щоб ніде з вулиці чужий не був на посаді.

keyboard_arrow_up