Під час війни кам’янчанин виготовляв і продавав зброю

Під час війни кам’янчанин виготовляв і продавав зброю
Фото ілюстративне
  • Він робив саморобні пістолети, які збував за символічні суми. 

  • За це отримав 5 років в’язниці. 

Під час повномасштабного вторгнення у Кам’янець-Подільському районі чоловік займався незаконним промислом. Він виготовляв та продавав зброю. 

Робив це впродовж трьох місяців — із листопада 2022 до січня 2023 року. У прокуратурі повідомляють, що він тричі робив та збував саморобні однозарядні гладкоствольні дульнозарядні пістолети.

Продавав небезпечні «іграшки» за символічну суму у 500 гривень. Про такий “бізнес” дізнались правоохоронці та затримали 56-річного майстра. 

Відео дня

Нещодавно відбувся суд. Кам’янчанина визнали винним у незаконному виготовленні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263, ч. ч. 1, 2 ст. 263-1 КК України). Його посадили на 5 років до в’язниці. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Наскільки я зрозумів, що це були самопали, коли ми були дітлахами, то в кожного був такий самопал. Але ніхто нікого не покалічив і не вбив. По друге в Україні відсутній закон про заборону користуватися вогнепальною зброєю. Ст. 263 КК робить тільки посилання на закон, який де-факто відсутній в Україні. Є якийсь нікчемний папірець МВС, який не є законом.

keyboard_arrow_up