Поширював фейки та закликав до повалення влади. У Хмельницькому спіймали проросійського агітатора

Поширював фейки та закликав до повалення влади. У Хмельницькому спіймали проросійського агітатора
  • Мешканець Хмельницького адміністрував в інтернеті спільноти сепаратистського спрямування. 

Двоє мешканців Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували в соцмережах спільноти сепаратистського спрямування. Зловмисники діяли під "прикриттям" української SMM-структури"  та за вказівкою російських кураторів поширювали у мережі публічні заклики до зміни державних кордонів і повалення влади. Про це 12 травня повідомляє пресслужба СБУ.

В інтернеті зловмисники поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантинні обмеження через COVID-19, дискредитацію органів державної влади. Також агітатори інспірували протести та просували ідеї федералізації України.

  • "Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу", - додали в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки у помешканнях агітаторів. У результаті вилучили комп’ютерне обладнання і мобільні пристрої, які містять докази шкоди, завданої інформаційній безпеці держави.

Відео дня

Справу розслідують за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Питання про оголошення зловмисникам підозри вирішується. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. 

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Izabel Adam

    Убийц и педофилов лучше бы находили 🤦‍♀️
    А-то диванного комментатора привлекли 😆

    Друга Франція reply Izabel Adam

    буває дуже важко іноді таких відрізнити від активістів і патриотів.
  • Сергий Дворницкий

    Прям террористы ганстеры
  • Олександр Крамар

    Не знаю, хто вони і що робили. Можливо їх треба повісити. Але які докази показують - ноутбук, обігрівач (а поки що в квартирах дійсно холодніше, ніж на вулиці), кусок батона і якийсь мужик з животом, п'ятикутною зіркою і написом MACHINE. Мобільного пристрою я не бачу, але зрозуміло, що телефони є у всіх. Інша справа, що там всередині. Треба якось серйозніше до цього ставитись.
  • Мастер Автополив

    В самом сердце страны. Чего им не хватает? Каких ещё реформ вам не хватает вражины?

    Victor Honcharuk reply Мастер Автополив

    блинов с лопаты им не хватает, а не реформ

    Друга Франція reply Victor Honcharuk

    Всю країну насичили агентами рф. Глибинного залягання

    Сергей ВОЛОЩИК reply Друга Франція

    Я тоже агент Путина, ко мне в апреле 2016 припёрлись 5 уродов из сбу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up