Працівник Хмельницького РТЦК покалічив пішохода та отримав умовне покарання

Працівник Хмельницького РТЦК покалічив пішохода та отримав умовне покарання
  • Військовий збив чоловіка на пішоходному переході.

  • Йому призначили рік іспитового строку.

Старший солдат Хмельницького районного ТЦК через необережність збив людину на нерегульованому пішохідному переході. У потерпілого тяжкі тілесні ушкодження.

Це сталось в листопаді минулого року по вулиці Князя Святослава Хороброго в Хмельницькому. Військовослужбовець збив пішохода на нерегульованому пішохідному переході. Водій був неуважний за кермом та не стежив, належним чином за дорогою, - повідомили в суді. В результаті наїзду пішоход отримав середні та важкі ушкодження. В чоловіка, зокрема, було зламане передпліччя, він мав забій головного мозку та лінійний перелом лобової кістки черепа.

В судовому засіданні військовослужбовець свою вину визнав та щиро розкаявся. Після аварії він надав потерпілому першу медичну дорогому та викликав швидку. В подальшому добровільно відшкодував матеріальні збитки за лікування та моральну шкоду. Окрім цього, старший солдат допомагав  чоловіку, якого покалічив, поратися по господарству. 

Відео дня

Суд також врахував, що військовослужбовець за місцем проживання та служби характеризується позитивно, має сім’ю, на його утриманні є малолітня дитина За даними суду, він вчинив тяжкий, проте необережний злочин, в стані сп’яніння не перебував. Обставини, які б обтяжували покарання, відсутні.

Суд призначив обвинуваченому позбавлення волі на три роки, без позбавлення права керувати транспортними засобами. Але звільнив його від відбування покарання. За порушення правил дорожнього руху, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України) суд встановив один рік іспитового строку. На вирок може бути подана апеляційна скарга.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алена Надебская

    А куди та курва так поспішав? Повістки роздавати? За необережність, на перехресті, з тяжкими та середніми травмами рік. Да, доволі чесний вирок. Судді молодці 👍
  • смешной кипишной

    Та в усіх тцкашників руки по лікті в крові,в крові простих цивільних яких тцк відправили на смерть.
  • Vladimir T

    За тяжкі рік умовно тільке через те, що підмалювали характеристику...? ) Якщо так, то може хтось ... воєнкома по середньому...., ну як факт півроку умовно...? ) Щось тут напевно не чисто. Договорняк.... тільки таке спадає народу на думку...
  • Василь Саврій

    Був не уважним за кермом, вишукував жертву на тротуарі, щоб вручити повістку

keyboard_arrow_up