Пригін авто з Європи: на Хмельниччині викрили шахрайську схему

Пригін авто з Європи: на Хмельниччині викрили шахрайську схему
Фото: ГУН поліції
  • Зловмисники ошукали громадян на понад мільйон гривень.
  • Потерпілі є майже у всіх областях України.

Шахраї працювали під виглядом пригону/продажу з-за кордону автомобілів, сільськогосподарської техніки та запчастин до них. Поліцейські викрили 23 факти злочинної діяльності членів групи. Наразі вісьмох з них судитимуть.

Як стало відомо, спільники впродовж 2022-2024 років під приводом пригону/продажу з-за кордону автомобілів, сільськогосподарської техніки та комплектуючих до них ошукували громадян на значні суми. 

Для пошуку клієнтів зловмисники публікували оголошення на популярних інтернет-платформах та просили передоплату. Щоб у покупців не виникало підозр, з ними укладали договори, а кошти потерпілі перераховували на рахунки фірм. Щоправда, і договори, і фірми були незаконними. Люди надсилали передоплату,  а зловмисники переводили надходження у готівку або ж перераховували на приватні рахунки.

Відео дня

Це була міжрегіональна шахрайська мережа, члени якої працювали в Хмельницькій, Івано-Франківській областях та місті Києві. Загалом зловмисники ошукали людей на суму понад 1 мільйон гривень. У списку потерпілих є мешканці майже всіх областей України, - повідомили в ГУНП. 

Вісьмом злочинцям оголосили підозри за фактом шахрайства, шістьом з них суд уже обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Схему викрили працівники управління СБУ, поліції з Хмельницької, Івано-Франківської та Київської областей.

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини справи.

 

Читайте також:

У Старокостянтинові пограбували підлітків: злочинців засудили

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач58

    В Донецькій обл. До сих пір орудують шахраї.

keyboard_arrow_up