Привласнили 3,7 мільйона. Справу екс директора «Хмельницькводоканалу» передали до суду

Привласнили 3,7 мільйона. Справу екс директора «Хмельницькводоканалу» передали до суду
  • У Хмельницькому за службову недбалість будуть судити колишнього керівника комунального підприємства “Хмельницькводоканал” і його підрядника.

За привласнення бюджетних 3,7 мільйона гривень судитимуть колишнього очільника міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал». Нагадаємо, Віталія Кавуна підозрюють у службовому недбальстві. Мова йде про розкрадання 3,7 мільйона гривень, які були виділені на реконструкцію системи знезараження питної води на проспекті Миру, 36/2А. 

19 липня директорові підприємства повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 367 КК України. Того ж місяця його відсторонили від роботи. 

Нагадаємо, у липні цього року правоохоронці задокументували протиправну діяльність директора одного комунального підприємства та його підрядника зі столиці. В результаті їхніх злочинних дій було привласнено 3,7 млн гривень бюджетних коштів. 

Відео дня

Як зазначають у секторі комунікації поліції Хмельницької області, у грудні 2019 року "Хмельницькводоканал" уклало договір підряду про виконання реконструкції системи знезараження питної води вартістю майже 11,7 мільйона гривень. Підрядником тоді обрали столичне товариство, яке під час встановлення устаткування вартість обладнання завищили вартість на 3,7 мільйона гривень.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні вже завершилось.  Обвинувальний акт стосовно Віталія Кавуна (за частиною 2 статті 367 ККУ — службова недбалість) та підрядника (частиною 5 статті 191 ККУ — привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах, та частиною 1 статті 366 ККУ — службове підроблення) вже скерували до суду.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Антон

    Какой суд...отошлите его в АТО на 5 лет

    Любов Сердунич reply Антон

    На ВІЙНУ НЕ МОЖНА! Він і там буде підзаробляти, продаючи-ЗРАДЖУЮЧИ Україну й українців! Таким - аби заробити!
  • Наталія Квасюк

    Не хіло
  • Михайло Пахолок

    В енергозбут заходиш як у мавзолей,а обслуговування хуже не буває!!!!!
  • Тамара Клінчук

    Сволота.Але Бог все бачить,не відкупляться.Тут в місті треба всіх керівників  трясти і перевіряти.Навіть багато їх підлеглих жирують,бо ж допомагають керівнику,без них нікуди.

keyboard_arrow_up