Продавав в інтернеті неіснуючий товар: хмельничанин «кинув» на гроші майже 40 людей

Продавав в інтернеті неіснуючий товар: хмельничанин «кинув» на гроші майже 40 людей
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чоловік торгував фейковими товарами.
  • Видурив у людей понад 43 тисячі.
  • Шахраював, уже перебуваючи на іспитовому терміні.

На довірливості українців вирішив нажитися 35-річний хмельничанин. Перебуваючи на іспитовому терміні за шахрайство, він примудрився «кинути» на гроші ще кілька десятків людей.

Схема проста. На одному з популярних інтернет-майданчиків засуджений розміщував неправдиві оголошення про продаж то дров, то радіаторів, то парогенераторів і бочок «Єврокуб».

«Із покупцями «продавець» зв’язувався по телефону, через телефон передавав їм і реквізити банківських рахунків, на які отримував кошти, - зазначають в обласній прокуратурі. - Після отримання завдатків зловмисник видаляв оголошення з мережі та припиняв виходити на зв'язок».

Відео дня

«Слідчі зібрали докази причетності підозрюваного до близько 40 епізодів шахрайських дій», - констатують у поліції.

Загальна сума завданої хмельничанином шкоди становить понад 43 тис грн.

Під час обшуку правоохоронці вилучили в афериста ноутбук, декілька мобільних телефонів, банківські картки та близько десяти сім-карток.

Днями відбувся суд. Хмельничанина визнали винним у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Шахрая покарали чотирма з половиною роками ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Печалька що посадили... Але нічого страшного - він із зони буде лохів вчити. Бо поки лоха не провчиш - той не виправиться.

keyboard_arrow_up