Афера з іномарками на Хмельниччині: шахрай «кинув» людей на понад мільйон

Афера з іномарками на Хмельниччині: шахрай «кинув» людей на понад мільйон
Фото зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області
  • Чоловік обіцяв допомогти придбати й доставити з-за кордону авто й пропадав із грошима.

На Хмельниччині псевдодилер виманив у людей понад мільйон гривень. Чоловік представлявся автодилером і пропонував довірливим мешканцям краю допомогти придбати іномарку. За доставку товару та власне саме авто просив повну передоплату. А отримавши кошти – зникав, зазначають в управлінні поліції.

У такий спосіб шахраєві вдалося ошукати дві родини. Одне подружжя аферист «кинув» на 253 000 гривень, інше - на понад 6000 тисяч гривень. Ще двох своїх жертв зловмисник вводив в оману впродовж трьох років. А в однієї з місцевих жительок виманив на іномарку 3 000 доларів та понад 5 000 євро.

Та не авто єдиними. Аферист застососвував ще чимало способів шахраювання. Приміром, «позичив» в одного зі знайомих 6 000 доларів. Борг повертав роки. Навіть віддав позичальнику начебто своє авто як заставу. Однак за деякий час до того звернувся реальний власник автомобіля з вимогою його повернути. З’ясувалося, що заставна автівка - орендована.

Відео дня

Наразі усі махінації спритника розслідують правоохоронці. Слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили йому підозру за статтею про шахрайство, вчинене повторно, у великих розмірах. Санкції інкримінованих статтей передбачають альтернативні покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі строком до 8 років.

Суд обрав шахраєві запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Славик Мигаль

    Можливо є інформація хто це, бо як правило аферисти працюють парами, щоб ще хтось не "зіткнувся" з його спільником
  • Інна Пориваєва

    Бо це тільки дибіли дають гроші на перід
  • Жаклин Щербакова

    Our life is what our thoughts make it.
  • Валя Легкун Макогончук

    Знайти ,і розірвати на шматки.

keyboard_arrow_up