Псевдоволонтер з Хмельницького наживався на військовій амуніції та автівках (ФОТО)

Псевдоволонтер з Хмельницького наживався на військовій амуніції та автівках (ФОТО)
Фото з Фейсбук Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України
  • Організатор злочинної схеми ввозив автівки з нульовим розмитненням.

  • Жодна з них так і не потрапила на фронт.

 

 

Хмельничанин під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ завозив військову амуніцію, речі першої необхідності й транспортні засоби з нульовим розмитненням. Але нічого на фронт так і не відправив, а все продавав.

Підозрюваний незаконно використовував пільги для волонтерів, займаючись міжнародними вантажними перевезеннями. Про це сьогодні, повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відео дня

Затримали організатора схеми 12 серпня під час продажу двох авто за 3600 доларів США. Він також встигнув отримати завдаток у 280 тисяч гривень для придбання наступної партії автомобілів. 

Ще раніше правоохоронці задокументували продаж ним бронежилетів 5-го класу з підсумками. Відповідно до висновку експертів, заявлений клас не відповідає технічним вимогам. 

Наразі відомо про завезення під виглядом гумдопомоги та продаж ним шести автівок на 12 000 доларів США.

З метою виявлення незаконно набутої гуманітарної допомоги хмельницькі поліцейські провели  п’ять обшуків. Вилучили три автомобілі, запчастини до транспортних засобів, шоломи, розгрузки та плити до бронежилетів, медичні підсумки, побутову хімію та засоби гігієни.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру. Розшукують осіб, які можуть бути причетними до налагодженої злочинної «схеми». 

Хмельничанина звинувачують у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (стаття 201-2 Кримінального кодексу України). Підозрюваному загрожує ув'язнення на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Збирав на ЗСУ і програв 50 тисяч в казино: затримали псевдоволонтера

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ирина Ирина

    Розтриляти га@@она та буде наука остальним
  • Виталий Григорянский

    Наказати суворіше
  • Олександр Петрович

    В пекло на війну  на передок щоб бички з сигарет збирав
  • Тетяна Михальчук

    Повісити.

keyboard_arrow_up