Сектант-канібал вбив 30-річну Катерину та її 10-річну доньку: розповідаємо деталі

Сектант-канібал вбив 30-річну Катерину та її 10-річну доньку: розповідаємо деталі
Використані фото - "Факти"
  • В очереті на Хмельниччині знайшли рештки дівчинки, а біля Києва - її застрелену маму.
  • Підозрюваних у цій тривалій справі було двоє: коханець убитої та його подруга-сектантка.
  • Дівчині на момент злочину було всього 19.
  • Вона вже сидить за ґратами. Але скоро вийде.
  • З’явився вирок іншому підозрюваному.

Хмельницький міськрайонний суд напередодні нового року виніс вирок у справі про вбивство двох вінничанок - 30-річної Катерини Обуховської та її 10-річної доньки Ані. Винним визнали Сергія Любенка. Раніше за ґрати відправили його спільницю Юлію Бойко. Розповідаємо шокуючі деталі.

Сайт знайомств і бізнесмен на маршрутці

Все розпочалося із сайту знайомств. Там один одного знайшли 30-річна Катерина і 36-річний Сергій. Останній, як йдеться у рішенні суду, представився бізнесменом із Києва. Заявив, шо володіє мережею аптек. Говорив, що має 5 квартир у столиці. Та власним транспортом не розжився. Оскільки постійно приїжджав до Каті на маршрутці.

Відео дня

Це та поведінка Сергія не подобалися рідним і знайомим Каті. Він вдень постійно сидів вдома. А виходив гуляти тоді, коли стемніє. Подруги вбитої додають, що чоловік був неохайний, погано одягався і не любив фотографуватися.

Ось що писали у виданні «Факти»: «Дивно Сергій поводився і у стосунках з Катею. Якось він почав змушувати жінку читати книги окультної тематики. Коли Катерина відмовлялася, Сергій сердився. Потім жінка вирішила розлучитися з бізнесменом. Вона написала йому листа з такими словами: «Сьогодні п'ять місяців, як ми з тобою знайомі, а я не знаю, хто ти. Я хотіла сім'ю, яку ти не зміг подарувати. У мене немає образ. Нехай збудеться твоє бажання та в серці живе кохання. Прощавай!». Але Сергій навіть не думав іти. Знайшовши листа, поклав його в блокнот і, як ні в чому не бувало, залишився жити далі в будинку Каті...».

Рештки дитини на пасовищі й тіло мами в лісі

Жінка все ж поїхала з ним нібито відпочивати до моря як зі своїм нареченим. Окремо від матері чоловік приїхав і забрав з дому також її дочку — 10-річну дівчинку, ученицю 26-ї вінницької школи. Там тривалий час не знали, де поділася вихованка, бо ж про її відсутність мати не повідомила.

Від серпня 2015 року жінку з дитиною оголосили в розшук. 18 вересня на пасовиську села Заслучне на Красилівщині знайшли рештки тіла дитини. А біля нього те, що залишилося від одягу. Ідентифікувати не могли навіть вік.

Не змогли розпізнати і тіло вбитої жінки, яке знайшли в лісі біля населеного пункту Нивки, що за 22 кілометри від Києва. На тілі виявили два вогневих поранення. Але обличчя було сильно понівечене. Катерину Обухівську поховали як невідому. 

“Перед похороном журналіст телеканалу НТН спробував намалювати обличчя вбитої жінки. Малюнок опублікували ЗМІ, і його побачили батьки зниклої кілька місяців до того Катерини Обуховської. Сумнівів у тому, хто був убитий у лісопосадці під Києвом, більше не залишалося”, - пише вінницьке видання “20хвилин”

Пізніше встановили, що знайдені останки належать 10-річній Ані, зниклій з Вінниці. Родичі довго сподівалися, що дитина жива. Але дива не сталося. Те, що залишилося від дитини, збирали по кісточках. Упізнавали за одягом, що лишився поруч. І проводили експертизи.

Тоді правоохоронці коментували так страшну знахідку: дівчинку розчленували, кинули на пустці в очерет, а звідти рештки могли витягнули тварини і з’їсти. Разом з тим казали, що в справі мало місце людожерство, бо підозрювані: сектанти з такою релігією. В них знайшли окультну літературу. 

Канібал із 19-річною спільницею

Підозрюваних у справі було двоє. Окрім Сергія - 19-річна Юлія Бойко із села Погоріла на Вінниччині. Ще у вересні 2020 року її визнали винною і засудили до 10 років позбавлення волі. Вона пішла на угоду зі слідством та дала свідчення. У місцях позбавлення волі дівчина з 2015-го, тому через кілька років уже має вийти на свободу.

Катерину Сергій застрелив сам, а от 10-річну Аню допомогла позбавити життя його коханка Юлія. Дитину задушили, а тіло розчленували...

могила матері та доньки, яких убив сектант

«На допиті сам убивця зізнався, що пробував сиру печінку вбитої дитини, — пишуть «Факти». — «Я не міг зробити цього раніше, тому що за моєю релігією не можна їсти м'ясо дітей, яким не виповнилося десять років»... Спільниця сатаніста-канібала Юлія на суді розповідала, що Любенко змушував її читати книгу «Променистий янгол». Це про люцифера. «Я сказала, що ця книга для мене тяжка. Але він відповів, що я маю її прочитати», — говорила вона».

Експертиза на адекватність головного підозрюваного показала, що чоловіка повністю усвідомлював свої дії, тому осудний. Як кажуть журналісти, що були на засіданнях, він часто посміхався, поводився цілком спокійно. Між іншим, сказав таку фразу: «Я й сам батько. Навіть не уявляю, що відчувають зараз потерпілі».     

Як вистежували убивцю

Сергія Любенка знайшли по єдиній фотографії, яку потай зробила подруга Каті. Поліцейські стежили за будинком, в якому той ховався в Києві. Три доби чекали в засідці, доки той вийшов надвір.

  • Швидше за все, підозрюваний вигадав якусь свою релігію — щось пов'язане із сатанізмом, — розповідав журналістам шість років тому тодішній керівник главку столичної поліції. — У нього виявили масу подібної літератури. Його записники були списані якимись магічними символами. Навчання, що містяться в його записниках, не мають нічого спільного з якоюсь відомою релігією. Він прочитав масу літератури з психології. Вміє впливати на людей. Зважаючи на все, знайомився в інтернеті з молоддю, щоб поповнити лави своєї «пастви».

Також в поліції тоді говорили, що вони перевіряють Любенка на причетність до вбивств інших 10-річних дівчаток. Але, як тепер бачимо з вироку, довести провину сатаніста-канібала в інших злочинах не вдалося. Його судили тільки за смерть вінничанок. Вирок - довічне ув’язнення.

Відео поліції Хмельницької області із суду:

Відео "Надзвичайних новин" про вбивства (2015 рік):

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Светлана Станиславская

    І скільки вже цій новині....
  • Талян Бишук

    Нете Слово!!!!!!
  • Ксюша Шляхтец

    Ужас

keyboard_arrow_up