Шахраї під виглядом газовиків: як не "попастись" хмельничанам

Шахраї під виглядом газовиків: як не "попастись" хмельничанам
  • Шахраї, які хочуть потрапити у приміщення будинку чи квартири, представляються газовиками. 
  • Користуються довірою і виносять з помешкання гроші і золоті вироби. 
  • Що радять у поліції та як упізнати справжнього працівника "Хмельницькгазу"?

Три тижні тому серед білого дня на Зарічанській обікрали 75-річну пенсіонерку. До помешкання місцевої жительки постукали дві жінки і представились працівницями "Хмельницькгазу". Вони сказали, що потрібно перевірити на справність газове обладнання. Поки одна відволікала пенсіонерку, а інша робила вигляд, що знімає показники лічильника, третя винесла з квартири гроші і золото. В 75-річної жінки забрали 15 тисяч гривень, 2000 доларів, 2000 євро і золоті вироби. 

Журналісти vsim.ua дізнались, як не потрапити на гачок до псевдо-газовиків. 

"Обов'язково перевіряйте документи"

Відео дня

У Хмельницькому відділі поліції кажуть, що випадок з пенсіонеркою на Зарічанській не єдиний. Шахраї часто видають себе за представників різних професій, аби влитись у довіру і потрапити до помешкання. 

- Якщо незнайомі в обличчя соціальні працівники, медпрацівники, майстри по ремонту прийшли без вашого виклику — це привід, щоб бути пильними. Наявність білого халату, уніформи чи валізи з інструментами ще не доказ того, що перед вами справжній представник професії. Обов‘язково перевірте у цієї людини документи, запитайте, у якій організації вона працює, - пояснює речник Хмельницького відділу поліції Світлана Свідерська.

Хмельничанам радять зателефонувати до підприємства та уточнити, чи дійсно вони направляли такого фахівця. 

В таку форму одягнені працівники аварійно-диспетчерської служби

Як розпізнати газовика

У "Хмельницькгазі" кажуть, що їхні працівники не приходять без попередження. Виключенням є лише аварійні ситуації. Мають вони і свої особливості:

  • наявність ламінованого посвідчення з печаткою підприємства
  • помаранчева брендована форма - носить аварійно-диспетчерська служба
  • планово-технічне обслуговування - інформація про нього публікується щомісячно на сайті і вивішується оголошення на під'їзді за 5 днів
  • встановлення індивідуального чи загальнобудинкового лічильника - вивішується оголошення на під'їзді
  • повірка лічильника - попередньо передзвонюють і запитують, коли людина буде вдома

Аби перевірити, чи дійсно прийшов газовик, можна подзвонити у відділ кадрів за тел. 710460, 067 312 42 11

Посвідчення працівника "Хмельницькгазу"

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Нормальний

    Шахраї якраз і діють, коли є такі оголошення і т.д. А пластикове посвідчення легко підробити, а також мати уніформу. Потрібно перевірити посвідчення, попросити почекати за дверима,  замкнути двері, передзвонити у відповідну службу і уточнити чи це їхній працвник, і чи дійсно він виконує по цій адресі свої обовязки, а потім, якщо підтвердиться інформація, то дозволити виконати свою роботу. Якщо інформація не підтвердиться, дверей не відчиняти, викликати поліцію, але ні в якому разі не відчиняти дверей псевдопрацівникам або, якщо не бажаєте викликати поліцію,  діяти на свій розсуд (не відчиняти дверей і т.д.)
  • Леонид Наседкин

    "Бедная" бабушка!

    Нормальний reply Леонид Наседкин

    А чому бабушка не може бути "бедной"? Це не означає що її потрібно грабувати
  • Анна Островська

    ну то людям треба більше клепки мати, аби не вірити всім підряд. так само з тими картками, називають все що завгодно шахраям
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up