“Шахрайка збирає гроші на мого синочка”: як сім’я з Хмельницького наткнулася на аферистів

“Шахрайка збирає гроші на мого синочка”: як сім’я з Хмельницького наткнулася на аферистів
Фото зі сторінки Юлії Ємець у Facebook
  • За шість місяців цього року в Хмельницькому зафіксовано 137 скоєних шахрайств.
  • Найпопулярніші серед них - продаж і обмін товарів та афери під виглядом різних професій.
  • Історія сім’ї з Хмельницького пов’язана із шахрайством, які трапляються значно рідше.

У час технологій обійтися без шахрайств у мережі неможливо. Зловмисники вигадують різноманітні способи, аби збагатитись за чужий рахунок. За допомогою комп’ютерних і телекомунікаційних технологій мудрують над цілими схемами. Шахрайства з платіжними картками, крадіжки грошей з банківських рахунків чи викрадення інформації  - ці та інші афери трапляються все частіше. Бувають випадки, коли шахраї намагаються нажитися на чужому горі. Роблять це, видаючи себе за іншу особу. Сталося так і з сім’єю Ємець з Хмельницького. 

Сім’я вже понад рік бореться із рідкісною хворобою свого дворічного сина. Задля лікування вони потребували чималу суму коштів. Аби її зібрати, довелося звернутися до аудиторії у Facebook. Думки, що це може призвести до шахрайства, і близько не виникало. Та знайшлися ті, хто скористався становищем сім’ї у свою користь. Детальніше про це читайте далі. 

“Сашко не може розігнути пальчики”

2-річний Сашко Ємець мав рідкісну хворобу - ювенільний мієломоноцитарний лейкоз. Дитина потребувала пересадку кісткового мозку. Для цього сім’я тривалий час збирала певну суму коштів, що була для них непід’ємною. Операцію провели понад рік тому в Італії. Все пройшло успішно й здавалося найстрашніше позаду. Однак в дитини стався рецидив. Після операції проявилася інша хвороба - Ґрафт. У маленького Сашка буквально заблокувалися суглоби. Як пояснює тато дитини, хлопчик не може розігнути пальчики. На лікування довелося екстрено виїхати в Італію. 

Відео дня

Наразі на лікуванні в Італії із 2-річним Сашком його мама Юлія. Лікарі дають втішні прогнози. Мовляв, хвороба лікується. Питання лише в тому - скільки часу для цього знадобиться. Рахунок медзаклад ще не виставив. Тож у скільки обійдеться лікування - батьки поки не знають. 

Шахрайка збирає кошти, під виглядом мами хворої дитини

Юлія, мама хлопчика, час від часу публікує дописи на своїй сторінці у Facebook. У такий спосіб жінка розповідає про стан дитини й, коли потрібно, просить про допомогу. 18 липня Юлія зробила допис, в якому зазначила про шахрайку, яка збирає кошти на лікування її сина. Невідома представляється мамою Сашка, використовує його фото та діагноз і благає допомогти. При цьому вказує реквізити для перерахування коштів. 

“Наталия Онуфриева шахрайка збирає гроші на мого синочка. Ці світлини було зроблено два роки тому. Нам уже зроблена пересадка кісткового мозку”, - пише у дописі Юлія.

 

Доброго ранку будьте обережні Наталя Онуфриєва шахрайка збирає гроші на мого синочка ці світлини було зроблено два роки...

Опубликовано Юлей Ємець Суббота, 18 июля 2020 г.

Користувач Наталія Онуфрієва розмістила допис на своїй сторінці 14 липня. У ньому вона надала реквізити й підписалася ім’ям Ольга Ємець. Під чужим прізвищем невідома просить допомогти зібрати кошти на дороговартісну операцію. При цьому вона називає суму: 158 тисяч євро. Даною публікацією вже встигли поділитися більш як 4 тисячі осіб. Скільки тих, хто повівся на цей допис - невідомо. Як власне і те, кому саме кошти потрапили до кишені. 

Вадим, батько хлопчика, розповів журналістам vsim.ua, що намагався дізнатися хто власник картки, на яку невідома просить перерахувати кошти. Чоловік каже: реквізити вказують на зовсім не знайомий для нього банк. Сім’я Ємець планує звернутися до поліції. Та чи допоможе це - не впевнені. 

Що кажуть в поліції

Про велику кількість шахрайств у Хмельницькому каже речниця міського відділу Людмила Берестовська. Мовляв, за 6 місяців цього року за статтею 190 ККУ (Шахрайство) Південно-Західним, Зарічанським і центральним відділенням поліції зареєстровано 137 правопорушень. Хоча, у порівнянні із минулим роком, кількість подібних злочинів зменшилася.

Речниця міського відділу розповідає: найчастіше у Хмельницькому дурять під виглядом різних професій. Скажімо, лікаря чи соцпрацівника. Часто потрапляють на гачок шляхом продажу й обміну на сайті “olx” чи переказу коштів на картки різних банків.

Що стосується історії сім’ї Ємець, подібні шахрайства у місті рідкість. Попри це, працівники поліції просять бути обачними й завжди перевіряти інформацію, що розповсюджують соцмережами. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор

    І нафіга авторизація?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up