Схема на 430 мільйонів: на Хмельниччині фірма незаконно добувала гіпс і вапняк

Схема на 430 мільйонів: на Хмельниччині фірма незаконно добувала гіпс і вапняк
Фото - УСБУ у Хмельницькій області
  • Видобуток корисних копалин приватна компанія проводила на території заповідника. 

На Хмельниччині незаконно добували корисні копалини. У самовільному захопленні земельних ділянок підозрюють місцеву приватну компанію. Збитки державі сягають 430 мільйонів гривень.  Про розкрадання природних ресурсів повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області. 

За даними слідства, до злочину причетна місцева приватна компанія, основним видом діяльності якої є видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, їх переробка та експорт. Зловмисники самовільно захопили земельні ділянки загальною площею близько 5 гектарів. 

Попри те, що ділянка належить до природно-заповідного фонду, фірма організувала там видобуток гіпсу та вапняку, не маючи необхідних для цього дозволів. 

Відео дня

За попередньою оцінкою, з родовищ незаконно вивезли 30,5 тисяч тонн корисних копалин. А збитки від цього перевищують 430 мільйонів гривень. Наразі точні збитки ще встановлюються.

Загалом оперативники провели 10 обшуків в офісах, виробничих приміщеннях і вдома у підприємців. Вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність

Наразі слідчі дії тривають. Кримінальне провадження розпочали за статтями "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво" та "Порушення правил охорони або використання надр" Кримінального кодексу України. Встановлюють всі обставини й шукають ще причетних. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Шевчук

    Не поділились!
  • Федюченко Світлана

    Стаття ні про що.Де назви компаній,і т.д.Так аби писати
  • Dmytryshyn Serhii

    Лобазюк  1000%

keyboard_arrow_up