Шкоди на півтора мільйона гривень завдав браконьєр на Кам'янеччині(ФОТО)

Шкоди на півтора мільйона гривень завдав браконьєр на Кам'янеччині(ФОТО)
Фото: Кам’янець-Подільське районне управління поліції
  • За допомогою сіток та човна чоловік виловив 316 раків та 170 рибин.

  • Він рибалив у Рудківцях.

Коли чоловіка спіймав рибоохоронний патруль - він встиг виловити 316 раків та 170 рибин, загальною вагою 40 кілограм. Цим браконьєр завдав шкоди державі на суму півтора мільйони гривень. 

Подія сталась вчора, 9 лютого, близько 19:00 години у селі Рудківці Новоушицької тергромади, Кам'янець-Подільського району. На березі річки Дністер правоохоронці спільно з працівниками Чернівецького рибоохоронного патруля виявили 36-річного жителя сусіднього села, який незаконно ловив рибу за допомогою двох сіток та гумового човна. Поліцейські вилучили у нього знаряддя лову.

На момент виявлення браконьєр встиг виловити з річки 316 раків та 170 рибин, загальною вагою 40 кілограм, чим завдав збитків державі на суму близько півтора мільйона гривень, - повідомили в поліції.

Відео дня

Правоохоронці зазначили, що наразі діє сувора заборона на вилов раків, оскільки у них період нересту. Оцінюється один виловлений рак у 3 332 гривні.

За даним фактом працівники Кам’янець-Подільського райуправління поліції відкрили справу. Чоловіка судитимуть за ч.1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Зараз встановлюються всі обставини події. За скоєне йому загрожує до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, нещодавно на Дністрі спіймали рибака-браконьєра, який наловив риби на 4,4 мільйони гривень. Чоловік спіймав 733 рибини вагою 182,0 кг, більшість з яких - входять до Червоної книги. Як відбулось затримання та що рибалці загрожує - читайте детальніше.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталя Томин

    А там.... менше крадуть, і яке покарання?
  • Alexander Moseychuk

    36 років, абсолютно здоровий (хворий стільки б риби не наловив) - чому він не мобілізований?.. Та ще й коли найкращі піхотинці - з селян...
  • Іван Геращенко

    Раки ще живі довго ,мона було випустити обратно .
  • Остап

    Нічого. Бумеранг вже над ним висить. З того дня в нього все піде шкереберть. А та риба і раки хай в нього будуть перед очима і день і ніч.

    Читач62 reply Остап

    Крадій чужих коментаріїв.

keyboard_arrow_up