Сидів в СІЗО і заробляв. Як 27-річний підсудний “розводив” хмельничан

Сидів в СІЗО і заробляв. Як 27-річний підсудний “розводив” хмельничан
Фото з архіву редакції
  • Нехитра схема. Мешканець Ярмолинецького району, перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі, організував злочинну схему.
  • До “справи” підключив ще чотирьох людей.
  • Обманювли людей, які продавали товар в інтернеті. 
  • 20 хмельничан та жителів Хмельницької області “розвів” на чверть мільйона гривень.

Судимий за майнові злочини 27-річний мешканець Ярмолинецького району перебуває під вартою у слідчому ізоляторі в Хмельницькому. Чоловіка підозрюють у кримінальному провадженні за фактом вчинення корисливих злочинів.  Очікуючи результатів розслідування, вирішив, так би мовити, не втрачати марно часу, і підзаробити. Пішов вже перевіреним злочинним шляхом.

Розуміючи, що будучи в СІЗО він не зможе реалізувати свій план самостійно, до справи як співучасників залучив ще двох утримуваних в установі чоловіків та двох знайомих, які перебували на волі.

“В процесі протиправної діяльності учасники групи розділили злочинні ролі, узгодили спеціальні правила поведінки та розробили план незаконного заволодіння майном громадян. Організатор угрупування, дізнавшись через мережу Інтернет про продаж громадянами певного товару, телефонував до потерпілих та, представляючись ймовірним покупцем, повідомляв про намір придбати товар”, - повідомляють у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Відео дня

А далі - по плану.  Зловмисник говорив по телефону, що знаходиться в іншому місті, а кошти за товар, по який приїде його родич чи знайомий, пропонував перерахувати на банківську карту продавця.

Спільники підсудного оглядали товар і повідомляли про його належну якість, тим, що перебували під вартою А ті, в свою чергу, відправляли на номер продавців неправдиві смс-повідомлення про зарахування на їх банківські рахунки коштів.

У випадку, коли власники майна перевіряли надходження коштів на банківські рахунки та з’ясовували, що їх там немає, їм пропонували зателефонувати на номер, з якого надійшло повідомлення. Під час розмови так званий «оператор» запевняв потерпілих про збільшення часу обробки інформації у зв’язку з технічним збоєм та дійсність надходження коштів на рахунок.

Правоохоронці підрахували, що члени злочинної групи ошукали 20 громадян та заволоділи їхнім майном на суму близько 240 тисяч гривень.

- Наразі усім п’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України, - повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.

Наразі у кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин, кажуть в прокуратурі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Груз

    і є ж ідіоти які ведуться на такіе
  • Володимир Яворський

    Класик жанру!
  • Алекс

    Слід віддати належне організаторським та акторським здібностям членів угрупування. Здавалося б, скільки вже було різних схем шахрайства, і в основному примітивного. Цей випадок значно цікавіший.

    Дякую авторам за статтю. Публікуйте побільше таких матеріалів для інформування громадян. Адже попередженний значить озброєний мати
  • Sanya Shturhatsky

    Кібернетік😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up