Смертельна ДТП поблизу Скаржинців: винного хмельничанина засудили на десять років

Смертельна ДТП поблизу Скаржинців: винного хмельничанина засудили на десять років
  • Аварія трапилась 12 листопада минулого року поблизу Скаржинців.
  • Тоді загинуло двоє людей, ще четверо – травмувались.
  • Серед загиблих був екс-начальник Ізяславського відділення поліції.
  • Винуватцеві моторошної ДТП ухвалили вирок.

Моторошна аварія поблизу Скаржинець забрала життя двох людей. Того вечора на трасі Н-03 зіткнулися два авто «Skoda Octavia». В результаті ДТП загинув водій першого автомобіля, 42-річний хмельничанин. Пасажири цього легковика травмувались – 36-річна жінка та двоє 7-річних дітей.  Щодо іншого автомобіля - 32-річний хмельничанин, який був за кермом, отримав травми. Його 32-річний пасажир загинув на місці. Пізніше з'ясувалось, що винуватець ДТП їхав п'яним. Токсикологічна експертиза показала у крові чоловіка 1,32 проміле етилового (винного) алкоголю.

Як ми повідомляли раніше, загиблим 42-річним водієм був колишній начальник Ізяславського відділення поліції Олександр Трубіцький. Постраждала 36-річна пасажирка — це його дружина Оксана. Тоді жінка скаржилась, що їй не повідомили про відкриття провадження, хід розслідування і не викликали до себе слідчі. 

Тоді за фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб»). 

Відео дня

З моменту аварії пройшло близько року. Наразі стало відомо, що  Ярмолинецький суд ухвалив вирок винуватцю смертельної аварії - 34-річному хмельничанину. 

Що вирішив суд:

Хмельничанину дали максимальні 10 років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Також суд стягнув на користь потерпілих близько 2 мільйонів гривень, а також – на користь двох малолітніх дітей, батько яких загинув з вини обвинуваченого. Він виплачуватиме по 3895 гривень щомісячно протягом 120 місяців. Таку ж суму дітям повинна виплачувати страхова компанія протягом 23 місяців. Також суд стягнув зі страхової на користь потерпілих загалом 135 535 гривень моральної й матеріальної шкоди.

Як йдеться у постанові суду, обвинувачений частково визнав свою вину, часто змінюючи показання.  За однією з його версій, у сторону Хмельницького стояла колона машин, він хотів їх обігнати на червоне світло й стати попереду, а коли увімкнулося зелене – пішов на обгін, суцільної лінії розмітки там ще не було. 

Суд врахував всі обставини, зокрема і те, що водій вчинив тяжкий злочин, за місцем проживання характеризується негативно, неодноразово притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності. До слова, вже двічі чоловіка затримували за водіння напідпитку. А з 2007 року хмельничанин і взагалі перебуває на обліку в лікаря-нарколога з діагнозом: психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності, нестійка ремісія. Вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння суд визнав обставиною, що обтяжує покарання.

"Суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому основне покарання у виді позбавлення волі на максимальний строк, передбачений санкцією ч. 3 ст. 286 КК України і не знаходить підстав для пом’якшення даного покарання", – йдеться у вироку суду.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Тетяна Гаєвська

    Боже ! Який кошмар. Людина яка сіла пяна за кермо, вбила двоє людей, лишили дітей батька , дружину -чоловіка, матір без сина. І є люди які захищють вбивцю, це що взгалі..... Люди ви що? А уявіть вашу дитину вбиту пяним водієм? Ви би простили? Сказали що 10 років тюрми багато? Ні це ще мало
  • Olena Siris

    ((((
  • Альона Володимирівна

    Люди це що умислене вбивство він що цього хотів. Так він винен так він був за рульом, шкода ту сімю що лишились без батька ,дуже шкода молодого хлопця. А водій теж добре пострадав безліч операцій йому теж дісталось йому жити з цим . Відповідати перед законом, він і відповість перед богом. Люди це дорога а не взяв осознано вбив.

    Zloi Zombarik reply Альона Володимирівна

    новоиспеченая женушка виновника ДТП, переживающая за убийцу, которого вдруг полюбила, когда он уже находился под следствием. Это большая любовь или желание жить на кровавые деньги? О Боге вспомнила, убийцу защищаешь? Он сел за руль пьяным и убил людей, Дети? У Максима без отца осталась дочь, о ней вспомнить не хочешь?, Он покалечил несколько семей, лишил детей отца и не жалость к нему возникает у адекватных людей, а справедливого наказания! 10 мало, для человека, который не случайно, а намеренно лишил людей жизни, сев пьяным за руль, мало!

    Альона Володимирівна reply Zloi Zombarik

    Звідки тобі знати яка і коли , не тобі судити і ніхто не знає коли кого , що чекає.

    Zloi Zombarik reply Альона Володимирівна

    А я много чего знаю и почти вкурсе всех событий

    Zloi Zombarik reply Альона Володимирівна

    Не мне судить? А я и не сужу, человек севший за руль в пьяном состоянии - убийца и это факт! Отвечать должен по закону, а не "простите его, это злая судьба виновата". Деньги - ну, если бы ты детей выводила из комнаты, когда тебе пачкой денег у носа водят и брак фиктивный предлагают, детей усыновить за деньги, чтоб срок меньше был, тогда бы весь город не знал о каких кровавых деньгах речь.

    Альона Володимирівна reply Альона Володимирівна

    А на які крававі гроші повина жити, про що ти пишеш.

    Альона Володимирівна reply Альона Володимирівна

    А на які крававі гроші повина жити , про шо ти пишеш .

    Тетяна Гаєвська reply Альона Володимирівна

    А якби вашого чоловіка вбив "ненавмисно" пяний водій. Доречі жінка дуже постраждала, а діти? А? водій постраждав, так - може пити не треба коли за кермом? Що може змінити покарання терміном 10 років? Так людей не повернеш, то що простити - він же нехотів

    Читач78 reply Альона Володимирівна

    Если быковал, лихачил или сел пьяным за руль, то можно считать, что умышленно. До поры до времени такое сходило с рук, но не могло это вечно продолжаться.
  • Евгеній Шматлай

    Максима не вернеш хороший був хлопець.

keyboard_arrow_up