“Смертельний кредит” і справа проти судді: подробиці трагедії родини Волянських із Хмельниччини

“Смертельний кредит” і справа проти судді: подробиці трагедії родини Волянських із Хмельниччини
  • Серце Олега Волянського зупинилося через “лист щастя” від ПриватБанку.
  • Так стверджує його вдова. Жінка шостий рік бореться за справедливість та хоче покарати винних. 
  • Валентина вже дійшла до Верховного суду. Які результати її зусиль?

 “Мого чоловіка немає вже 5 років і 29 днів. Але я не здамся і піду до кінця, поки всі винні не будуть покарані…” 

Саме з такими словами прийшла до редакції vsim.ua мешканка Городоччини Валентина Волянська. В руках старі сімейні світлини, а на очах сльози. Історія цієї жінки - вражає, надихає і шокує водночас. Шостий рік поспіль життя Валентини проходить по судових засіданнях. Жінка вперто бореться проти системи. Причиною стала історія про “смертельний кредит”, яка сколихнула Хмельниччину у 2014 році. 

Жертвою махінацій став чоловік Валентини Олег. В далекому 2007 році у нього витягли паспорт на залізничному вокзалі. Олег пішов до міліції, написав заяву та через деякий час отримав нові документи. Історія забулася, а родина Волянських продовжила жити звичайним життям. 

Відео дня

Через 6 років, просто перед новим 2013-им, сім'я отримала “лист щастя”. На конверті адресантом був вказаний ПриватБанк. Валентина згадує, що здивувалася, адже жодних фінансових питань із банком не мала. Лист відкрив чоловік. Там було, на перший погляд, звичайне привітання з наступаючим Новим роком. Однак вже після перших рядків, за словами жінки, її чоловік опустився на стілець і змінився в обличчі. 

“Суддя нас не чула”

З листом чоловік відразу поїхав до банку. У відділенні намагався пояснити, що загубив паспорт і до кредиту немає жодного відношення. За словами Валентини, Олег написав заяву на ім’я директора банку. У ній просив розібратися у ситуації. Чоловіку пообіцяли все з’ясувати, а згодом йому прийшла повістка із Городоцького районного суду. З'ясувалося, що банк подав позов на Олександра та вимагав відшкодувати “отримані по кредиту кошти”. 

Судова тяганина розпочалася у 2013 році. Справа потрапила до місцевої судді Василини Мельник. Та ознайомилася з матеріалами та ухвалила відмовити банку в задоволені позовної заяви. 

“Серце не витримало такої несправедливості”

Олег був інвалідом ІІІ групи. У чоловіка діагностували хворобу Вольфа-Паркінсона-Уайта. Йому були протипоказані будь-які хвилювання. Після судового рішення, за словами Валентини, Олегу стало зле. 

Після смерті чоловіка Валентина була в цілковитому розпачі. Жінка згадує, що думала над тим, що заподіяти собі смерть. 

“Суддя просила вибачення”

Валентина розповідає, що її провели в кабінет до директора відділення. А той вручив документ у якому йшлося, що заборгованості перед банком у родини більше немає. За словами жінки, банк просто відкликав свою позовну вимогу. 

Наступного дня Валентина звернулася до правоохоронних органів та почала стукати в усі двері. Вона написала заяву до поліції та попросила про призначення почеркознавчої експертизи. Також подала позов на експерта, який проводив першу експертизу. Згодом у двері Валентини постукали. За словами жінки, в гості вона впізнала ту саму суддю Інну Федорук. 

За справу взялося ДБР

Після такого візиту Валентина звернулася зі скаргою на суддю до вищої кваліфікаційної комісії суддів, написала заяву до хмельницької та генеральної прокуратур. За словами жінки, на суддю відкрили кримінальне провадження. А прокуратура витребувала роздруківку телефонних дзвінків судді Федорук на період винесення рішення по справі Волянського. З’ясувалося, що весь цей час суддя вела перемовини з банком. 

 

Наразі справою судді Федорук займаються в ДБР.  Про це журналістам vsim.ua повідомила речник ТУ ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук. 

Валентина Волянська вірить у справедливий суд

Крім кримінальних позовів, які Валентина ініціювала проти директора філії городоцького ПриватБанку, працівника магазину, працівника банку, який видавав кредит та судді, жінка заявила ще й цивільний позов на відшкодування моральної та матеріальної шкоди у зв’язку зі смертю чоловіка. Адвокат потерпілої просить про компенсацію у розмірі 1,5 мільйона гривень. Однак поки жоден суд не визнав позивних вимог Валентини Волянської.

Кримінальною справою проти працівника банку займається слідчий хмельницького міського відділу поліції Роман Лисак. Він підтвердив журналістам інформацію, яку надала Валентина Волянська. 

“Буду боротися до кінця”

У підсумку Валентина зазначила, що сподівається на справедливість правосуддя та не перестає вірити в позитивний результат. У разі чергової відмови, Валентина збирається шукати підтримки Європейського суду з прав людини. 

В ПриватБанку ситуацію поки не коментують. У прес-службі журналістам vsim.ua розповіли, що отримати коментар можна через головний офіс банку. Адже з самого початку справою займалися юристи головного офісу. Для цього потрібно написати офіційний запит на адресу головного офісу, що знаходиться в Дніпрі. Що ми й зробили. Як зазначили в  прес-службі банку, ймовірно, відповідь буде не раніше ніж за 5 робочих календарних днів. Щойно результати прийдуть, ми опублікуємо їх на сайті vsim.ua. Слідкуйте за оновленнями.

На фото Олег та Валентина Волянські

Всі фото та документи в матеріалі, надані Валентиною Волянською.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Міша Заклецький

    По фото схожі , навіть дуже ,  розріз очей однаковий краєм до низу.  Щей надали фото сімейні де він молодий. Може на коханку взяв кредит і мовчав.

    Sergey Arhipenko reply Міша Заклецький

    шо ты пиз...шь!
  • Анонім

    Це держава, що створили українці. Де мрія обманути іншого українця, який як ворог. Не всі так роблять, але така система цінностей.
  • Тетяна Мельничук

    Добре що не здається
  • Оля Вельчинська

    Приват банк може мільйони списувати тільки Коломойському і таким як він. А простих людей будуть трусити без розбору і за 50 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up