Сорок тисяч за групу інвалідності: хмельничанин взяв хабар у матері важкохворого

Сорок тисяч за групу інвалідності: хмельничанин взяв хабар у матері важкохворого
Фото ілюстративне
  • Чоловік “допомагав” іншим встановити групу інвалідності та оформлювати документи на право власності. 

  • Загалом відомо про 3 випадки шахрайства. 

У Хмельницькому 57-річний чоловік вирішив підзаробити. Він “допомагав” іншим із оформленням документів та встановленням групи інвалідності. Зловмисника викрили та покарали. Про це повідомили в прокуратурі. 

Хмельничанин запропонував допомогу жінці, яка хотіла встановити групу інвалідності своєму важко хворому сину. За оформлення ІІІ групи інвалідності попросив дати йому 20 тисяч гривень. Мати погодилась і передала йому кошти.

Через декілька днів тактика «добродія» змінилась і він переконав жінку, що може допомогти в оформленні ІІ групи. Але не безкоштовно — потрібно доплатити ще стільки ж. Мати погодилась і на цю пропозицію та передала ще 20 тисяч.

Відео дня

Зрозумівши, що її обманюють, жінка почала вимагати повернути кошти. Зловмисник відмовлявся, а потім взагалі перестав виходити на зв’язок.

Згодом він «допоміг» із оформленням власності на земельні ділянки ще двом хмельничанам. Бажання стати землеволодільцями «коштувало» одному потерпілому майже 120 тисяч гривень, іншому – понад 43 тисяч гривень.

Днями його судили за шахрайство. За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винним 57-річного хмельничанина у шахрайстві (ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України). Його посадили на 3 роки до в’язниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валентина Коваль

    а МСЕК і не побачив, що в мами тяжко хвора дитина.
  • Александр Гуменюк

    А тих, хто давав гроші, притягнуто до відповідальності?
  • МузичнаХунта

    А ви тут сміялись з пацана, який сусідську корову продав)
  • Алла

    Мало,треба 10 або на навчання і у військо.

keyboard_arrow_up