Спалах хвороби в НВО №1: до поліції звернулось 39 батьків школярів

Спалах хвороби в НВО №1: до поліції звернулось 39 батьків школярів
Ілюстративне фото
  • Тривають слідчі дії за фактом масового отруєння школярів.
  • До підрозділів поліції звернулось поки 39 батьків.

За фактом отруєння дітей у Хмельницькому районному управлінні поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням». Наразі в рамках розслідування призначили велику кількість експертиз. Тривають слідчі дії. Про це повідомляють у Секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо, про масове захворювання учнів в НВО №1 стало відомо 8 вересня. Через погане самопочуття на заняттях не з’явилися понад 200 дітей. Як додають в поліції,  інформацію про перші випадки госпіталізації дітей правоохоронці отримали ще 7 вересня. З того часу кількість хворих школярів зростає. Згідно  інформації Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на 18:00 годину 10 вересня до різних медичних установ, в тому числі і сімейних лікарів, звернулось 92 дитини зі школи з діагнозом «гостре отруєння невстановленої етіології».

Наразі до поліції звернулось 39 батьків. Слідчі продовжують з'ясовувати обставини і стан здоров'я інших дітей. 

Відео дня

Навчальний заклад наразі перейшов на дистанційну форму навчання. Робота харчоблоку призупинена. Також в поліції повідомили, що в працівників закладу, робота яких пов’язана із приготуванням та роздачею їжі, взяли необхідні аналізи. Також експерти взяли проби їжі та продуктів. Перші висновки експертів обіцяють вже за кілька днів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Руслан Лесько

    Нести ответственность обязательно будут,но нужно разобраться во всем,а не выносить приговор и обвинять людей...
  • Руслан Лесько

    Золоти́стый стафилоко́кк — вид шаровидных грамположительных бактерий из рода стафилококков. Приблизительно 25—40 % населения являются постоянными носителями этой бактерии, которая может сохраняться на кожных покровах и слизистых оболочках верхних дыхательных путей. Википедия
    Научное название: Staphylococcus aureus
    Ранг: Вид
  • Юлія Діхтярук

    Спалах хвороби????
    Потравили дітей і тепер не хочете немти відповідальність….уроди!
  • Тетяна Петровп

    в освіті як в медицині фіг шо докажеш!
    "отмщение отдаем Богу")))

keyboard_arrow_up