Справа «Helix»: СБУ затримала засновника піраміди, хмельничанина Дмитра Нагуту - ЗМІ

Справа «Helix»: СБУ затримала засновника піраміди, хмельничанина Дмитра Нагуту - ЗМІ
фото dengi.ua
  • Правоохоронці затримали трьох чоловіків, яких звинувачують у створенні  фінансової піраміди та привласненні 2,5 мільйонів гривень.
  • Про розслідування кримінальної справи заявили у тернопільській прокуратурі.
  • Місцеві ЗМІ пишуть, що затримали трьох керівників «Хелікс Кепітал України», а серед них -  екс-директор хмельницького клубу «Матадор», засновник «Helix» Дмитро Нагута.

Інформація про затримання Дмитра Нагути з Хмельницького не є офіційно підтвердженою. Тернопільські видання посилаються на власні джерела інформації.   

Що відомо з офіційних джерел

В офіційному повідомленні прокуратури Тернопільської області зазначають, що шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній.

Відео дня

Досудове слідство встановило, що 3 керівники товариства з ознаками фінансової піраміди та «завербовані» ними особи присвоїли собі кошти жителів Тернопільської та інших областей України. Мова йде про 2 мільйона 700 тисяч гривень. Це сума завданої матеріальної шкоди потерпілим. Злочин викрили працівники прокуратури СБУ та поліції.

«Насправді ж, товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства», -  йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Тим часом тернопільські ЗМІ вже оприлюднили імена затриманих.  Як повідомляє сайт «Тернополяни», затриманими виявилися хмельничанин Дмитро Нагута та тернополяни Роман Фелик і Богдан Воронцов.

Хто такий Нагута?

Дмитро Нагута є засновником і головою ради директорів «Helix Group». На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що навчався в НВК№2, в університетах вивчав журналістику і практичну психологію. Окрім того, із зазначених місць роботи, окрім  «Helix Group», є Верховна Рада України.

Про його роботу в Раді у вільному доступі інформації немає. Що ж стосується Хмельницького, то тут Дмитра Нагуту пам’ятають як директора закладу «Матадор», який був розташований у Будинку побуту.

В 2012 році саме у цьому клубі неодноразово проходили піар-акції «МММ» з безкоштовним пивом.Протягом тижня відвідувачам закладу розповідали про те, що таке "МММ-2011", про 600 гривень мінімального внеску, 75% річного і навіть показували фільм "ПіраМММіда".На такі зібрання їх заманювали рекламою безкоштовного пива у соцмережах.

Тоді Дмитро Нагута, як директор закладу, у коментарі «ВСІМ» казав, що немає нічого проти таких агітаційних заходів. Але свою причетність до МММ він заперечував. Особливо тоді, коли «Helix» став популярним серед багатьох українців.  

«У мою сторону тикають пальцем, мовляв, не можна заробити великі відсотки і платити їх людям. Називають сотником Мавроді і його компанії «МММ». А я ж тоді навіть в країні не був! До середини 2012 року я зі знімальною групою, режисерами, журналістами об'їздив багато країн Азії - Шрі-Ланку, Малайзію, Сінгапур, Гонконг, Таїланд. Ми знімали програми на туристичну тематику для замовників з Росії», - цитує Нагуту видання «Деньги.ua» у липні цього року.

На своїй сторінці ВКонтакті Нагута вказав, що був радником губернатора Хмельницької області у 2010–2011 роках. Тобто, за часів «регіонала» Василя Ядухи. 

 Наразі відомо, що здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Затриманим мають обрати міру запобіжного заходу. Журналістам vsim.ua тернопільські колеги повідомили, що інформація про затримання саме керівництва «Helix» підтверджена з власних джерел в правоохоронних органах Тернополя.

ОНОВЛЕНО 4.14.2016  Інформація про затримання Дмитра Нагути підтвердилася. Сьогодні, 4 грудня, суд обирав йому міру запобіжного заходу. Читайте про те, що засновник фінансової піраміди може вийти під заставу у 5 мільйонів.   
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олег

    То чого ж дмитра нагуту не посадять на довго а даю сто відсотків випустять під заставу! відкупиться
  • Sasha Zalevsky

    Давно пора вже було шахрая клоуна Нагуту на нари посадити
  • Andy Andy

    "Матадор"? А як же "7-ий океан", його пафосне відкриття з неминучим промиттям мізків?

    Олег reply Andy Andy

    не 7 океан, а хелікс ленд

    Діана Граділь reply Andy Andy

    Люди, невже вас нічого не навчило МММ 90 років!? Куди ви віддаєте свої гроші!? Безкоштовний сир тільки у мишоловках. Це ж піраміда!
  • Олег

    В ммм , в Ядухи , в Хеліксі, а історію про племінника президента ніхто не чув. замовні статті є в багатьох виданнях про це

    Сергій Якубенко reply Олег

    ти вклав гроші й досі надієшся, що тобі їх повернуть із казковими відсотками?

    Олег reply Сергій Якубенко

    я знаю що ця людина про себе заявляла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:33 у Хмельницькому попрощалися з захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up