Суд відхилив апеляцію засудженої до 15 років мешканки Славути, яка замовила вбивство свого чоловіка

Суд відхилив апеляцію засудженої до 15 років мешканки Славути, яка замовила вбивство свого чоловіка
Фото ілюстративне
  • Жінка жертви підбила на вбивство двох курсантів зі Львова. Вони забили чоловіка молотком. Одному із них дали 12, іншому - 15 років ув'язнення.
  • Замовницю теж відправили за ґрати на 15 років. Проте адвокати засуджених подали апеляцію.

Подія мала місце у січні 2016 року. Тоді вагітна 31-річна жінка "замовила" вбивство свого чоловіка, щоб він не відібрав після розлучення їхню спільну донечку. Виконати "справу" погодився родич жінки та його товариш - курсанти Національної Академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного. 

- Жінка з дочкою спеціально вийшли у магазин, і саме в цей час до них у гості завітав родич зі Львова разом з товаришем. Несподівано для жертви під час розмови один із підозрюваних вихопив молоток, який спеціально придбав для вчинення злочину, і почав бити потерпілого по голові,  - зазначили у ГУ НП у Хмельницькій області.

За висновками судово-медичної експертизи, чоловік помер внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння та основи черепа. Як додають, розгляд справи затягнувся через те, що жінка була сурогатною матір’ю і під час скоєння злочину перебувала на останніх місяцях вагітності. Лише 8 серпня 2017 року в Шепетівці пройшло останнє слухання у справі . Тоді одного із хлопців та жінку жертви засудили до 15 років, відповідно до Кримінального кодексу України. Другий хлопець був засуджений до 12 років як співучасник. Проте захист з таким рішенням не погодився та подав апеляцію.

Відео дня

Як зазначають у ГУ НП у Хмельницькій області, апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційних скарг обвинувачених та їх захисників.

Відтак, дружину потерпілого та безпосереднього виконався вбивства засудили до 15 років позбавлення волі, а співучаснику призначили 12 років. Крім того, суд зобов’язав конфіскувати у виконавців усе їхнє майно, адже злочин вони вчинили з корисливих мотивів.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up