Судитимуть “хакера” з Хмельниччини за крадіжку даних

Судитимуть “хакера” з Хмельниччини за крадіжку даних
  • Під виглядом додатків під ігри чоловік створив і розповсюдив небезпечний “вірус”.

25 - річний чоловік з Хмельниччини розробив вірусне програмне забезпечення, яке видавав як додатки до комп’ютерних ігор. Коли програма потрапляла на пристрої користувачів - це давало можливість автору завантажувати та відвантажувати файли, встановлювати й видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрана, перехоплювати звук з мікрофона і відео з камер.

“Розробка зловмисника надавала повний віддалений доступ до підконтрольних комп’ютерів. Шкідливе програмне забезпечення чоловік розповсюджував під виглядом додатків до комп'ютерних ігор”, - повідомили в поліції.

У березні 2023 року 25-річного правопорушника викрили слідчі управління поліції спільно з співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Хмельницькій області.

Відео дня

В оселі програміста правоохоронці провели обшуки та вилучили техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності.

Наразі слідчі вже завершили розслідування. 25-річного жителя Хмельниччини, який створив комп’ютерний «вірус» для викрадення даних судитимуть за кількома статтями Кримінального кодексу: розповсюдження шкідливого програмного засобу, призначеного для втручання в роботу електронних комунікаційних систем та збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігалась в комп'ютерах (ч. 1 ст. 361-1, ч.ч. 1, 2 ст. 361-2 КК України).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alexander Moseychuk

    Чому він не в армії?.. - Такий здібний, 25 років...

keyboard_arrow_up