Судитимуть посадовців з Хмельниччини. Вони брали хабарі за “чорну” рубку дерев

Судитимуть посадовців з Хмельниччини. Вони брали хабарі за “чорну” рубку дерев
  • Слідство встановило, що посадовці систематично отримували хабарі від “чорних” лісорубів. 
  • Незаконну рубку дерев здійснювали на території природного парку “Подільські Товтри”.

За корупційні схеми посадовцям з Хмельниччини оголосили про підозру. Внаслідок їхніх дій зловмисники незаконно зрубали дерев майже на 3 мільйони гривень і принесли державі збитки.

Як встановило слідство, систематично отримували хабарі від так званих “чорних” лісорубів посадовці комунального підприємства райради і облавтодорогу. Мова йде про лісника комунального підприємства районної ради та начальника дорожньо-ремонтного пункту облавтодору. 
Як повідомили  у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, вище вказані особи вступили в змогу з лідером злочинною групи, яка займалась незаконною рубкою дерев. Дерева знищували на території природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу, а також вздовж полезахисної смуги регіональної автомобільної дороги.

Як додають в поліції, за гроші посадовці закривали очі на дії «чорних» лісорубів і  дозволяли вирубувати дерева цінних порід і відповідно не повідомляли про ці факти порушення до правоохоронців. Хабар отримували за кожен вихід «лісорубів» на ввірену їм територію.

Відео дня

До слова, лісник отримав загалом 15 тисяч гривень,  а керівник дорожньо-ремонтного пункту облавтодору – 60 тисяч гривень. Обом вже повідомили про підозру за статтею "Вимагання та отримання неправомірної вигоди" Кримінального кодексу України. 

Як зазначають у Департаменті, в травні цього року затримали лідера угруповування «чорних» лісорубів та  його учасників. Всім повідомили про підозру і обрали запобіжні заходи  - цілодобовий домашній арешт. Наразі досудове розслідування триває. 


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віталій Українець

    Серед зрізаних дерев шукати саме старе дерево,рахувати річні кільця та ділити на кількість злодіїв -стільки років має відсидіти в зоні рубщик !
    І стільки же в день має посадити цінних порід дерев-скільки має відсидіти!

    Читач96 reply Віталій Українець

    Хорошее предложение, а ещё лучше-отдать его Грете Тунберг на суд линча.

keyboard_arrow_up