“Товкли, як м’яча”: Андрій з Хмельниччини стверджує, що його побили поліцейські

“Товкли, як м’яча”: Андрій з Хмельниччини стверджує, що його побили поліцейські
  • 2 серпня у мережі чоловік повідомив про те, що його побили поліцейські.

  • За його словами, інцидент стався поблизу села Веселівка Хмельницького району.

  • Чоловік прокоментував ситуацію журналістці ВСІМ.

  • Також дізналися, що кажуть в поліції.

2 серпня у мережі Facebook з'явилося повідомлення про побиття поліцейськими мешканця Хмельницького району. Автор допису, Андрій Гнатюк, стверджує, що його побили працівники поліції, серед яких був заступник начальника Національної поліції у Хмельницькій області - Сергій Рекун.

Версія чоловіка, якого побили

Чоловік розповів, що 4 липня 2021 року він з двома знайомими вирішив відвідати могилу свого батька на кладовищі села Веселівка. Дорогою вони побачили автомобіль, що рухався на великій швидкості й підняв за собою стовп пилюки.

  • <

    Відео дня
    /li>

За його словами, за кермом автомобіля була дружина Сергія Рекуна, заступника начальника поліції у Хмельницькій області. Він додав, що правоохоронець сидів поруч з нею на передньому пасажирському сидінні й перебував у стані алкогольного сп'яніння. Андрій ствердив, що поліцейський почав висловлюватись проти нього у грубій формі. 

За його словами, дружина Рекуна попросила посадити її чоловіка в автомобіль, що Андрій з товаришем і зробили.

Після інциденту чоловік та його знайомі відвідали кладовище й поїхали на ставок. Коли поверталися з водойми, у них почали стріляти. Потім підбігли близько десятка осіб й почали бити Андрія, в результаті чого він отримав травми.

Додав, що на нього одягнули кайданки й відвезли у Красилівський райвідділ поліції. Андрій просив викликати медиків, та його прохання проігнорували. Без медичної допомоги він пробув у відділку орієнтовно з 22 до 4 години. Сказав, що “швидку” викликав адвокат, який приїхав представляти його інтереси. Після цього чоловіка відвезли у лікарню.

У Андрія Гнатюка діагностували струс мозку, переломи двох хребців та травму лівого ока, внаслідок якої погіршився зір.

За його словами, зараз він перебуває під домашнім арештом у селі Веселівка Хмельницького району.

Чоловік повідомив, що звернувся за допомогою до адвоката й надіслав повідомлення до Державного бюро розслідувань. У ньому заявив про вчинення працівниками поліції кримінальних правопорушень. 

За повідомленням, проти нього вчинили протиправні дії за частиною другою статті 365 Кримінального Кодексу. У ній йдеться про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Крім того, за переконанням Андрія, поліцейські порушили статтю 366 ККУ (службове підроблення). Відповідальність за такі дії передбачає стягнення штрафу або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років залежно від тяжкості наслідків.

Що кажуть правоохоронці

Повідомлення Андрія Гнатюка направили до територіального управління ДБР у місті Хмельницькому. Там повідомили, що зараз воно перебуває на розгляді. За законом, він триватиме впродовж 30 днів.

Коментар стосовно звинувачення журналістка ВСІМ запитувала в Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області. У відповідь на запит повідомили, що відносно можливого вчинення протиправних дій проти Андрія Гнатюка вже відкрито кримінальне провадження. Воно перебуває у підрозділі дізнання РУП ГУНП у Хмельницькій області. Станом на 12 серпня 2012 року провадження перенаправили до Хмельницької окружної прокуратури. Там визначатимуть його підслідність за Територіальним управлінням ДБР у Хмельницькому.

Журналісти ВСІМ слідкуватимуть за перебігом розслідування. Стежте за оновленнями на сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Кс

  • Сніжана Вітер

    Треба було викликати Поліщука з Старокостянтинова!
  • Валік Повх

    Чому не працюють на випередження порушення.
  • Валік Повх

    І штрафи виписують.

keyboard_arrow_up