“Тримав в страху” і погрожував вбити її і себе. На Хмельниччині покарали чоловіка-агресора

“Тримав в страху” і погрожував вбити її і себе. На Хмельниччині покарали чоловіка-агресора
Фото - "Українська правда"
  • Жителя Нетішина арештували на півроку за психологічне насильство над екс коханою. 
  • Також він сплатить на користь колишньої дружини 30 тисяч гривень моральної шкоди. 

Переслідував, залякував, що скоїть самогубство і розпускав руки. За систематичне психологічне насильство над ексдружиною судили 30-річного жителя Нетішина. 

Як повідомляють у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду, подружжя перебувало в шлюбі з 2013 року і має двох малолітніх дітей. Після розлучення жінка переїхала до батьків у Славуту і почала звертатись до поліції із повідомленнями про образи і погрози. Адже туди почав навідуватись колишній чоловік. Погрожував вбити і навіть дзвонив в “102” і розповідав про те, що зарізав дружину і покінчить життя самогубством. 

За рік суди винесли 4 постанови про притягнення зловмисника до адміністративної відповідальності. Окрім штрафів, громадських робіт, чоловік навіть проходив 3-місячну програму для домашніх кривдників. Але марно. Погрози і переслідування дружини продовжилось.  Сам чоловік у суді пояснював, що кохає жінку і не може змиритись з розлученням і ревнощами. 

Відео дня

 Сама ж потерпіла розповіла про численні образи, про те, що батько їхніх дітей неодноразово піднімав на неї рукупри малечі,  що стало причиною їх розлучення. Далі почалось переслідування - кривдник погрожував облити кислотою, підпалити і тероризував дзвінками (понад 70 на день), а також стежив за місцем роботи, звідки дружина змушена була звільнитись.

Славутський суд видав обмежувальний припис, який забороняє колишньому чоловікові перебувати в місці проживання ексдружини, вести листування, телефонні перемовини, в будь-який спосіб переслідувати. Родичі потерпілої лиш підтвердили, що обвинувачений "тримав в страху" всю родину. 

Після тривалої судової тяганини прийняли рішення, що виправлення обвинуваченого неможливе без ізоляції від суспільства, а тому суд призначив йому покарання у виді арешту на 6 місяців, на якому наполягала сторона обвинувачення. Також Шепетівський міськрайонний суд задовольнив цивільний позов жінки і стягнув на її користь 30 000 гривень моральної шкоди та 4000 гривень витрат на допомогу адвоката.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up