У Хмельницькому померли 4-річний Даня і 9-річний Максим: батьки звинувачують газовиків і медиків

У Хмельницькому померли 4-річний Даня і 9-річний Максим: батьки звинувачують газовиків і медиків
Фото зі сторінки подруги сім'ї у Facebook
  • У сім’ї з Хмельницького за кілька днів померли двоє маленьких синів.
  • Попередньо в їхньому будинку на Кам’янецькій стався витік газу. 
  • Батьки і сусіди звинувачують газовиків і медиків у бездіяльності.
  • Кажуть, одні - не виконали необхідних робіт, інші - відмовили в госпіталізації.

“У нас просто немає слів. Як таке могло статися?”, - зі слізьми на очах розповідає хмельничанка Олена про трагедію своїх близьких друзів. Всього за кілька днів у сім’ї померли двоє маленьких дітей. У всьому звинувачують газовиків і медиків. Адже напередодні трагедії у будинку, де мешкає сім’я, стався витік газу. Кажуть, працівниками газової служби не було вжито необхідних заходів. В результаті - і дітям, і дорослим стало зле. Не змінив нічого й приїзд медиків, які відмовили в госпіталізації. Вже наступного ранку після виклику лікарів помер 4-річний Даня. За кілька днів не стало і його братика - 9-річного Максима. Детальніше про трагедію розповіла близька подруга сім’ї Олена.

“Даня помер вдома, а Максим в лікарні”

Пані Олена є близькою подругою сім’ї Коваль. Мешкає із ними по сусідству. Каже, знає їх як порядних людей, які виховували двох синочків. Про трагедію, що сталася, не може говорити без сліз. Адже померли діти, у яких все життя було попереду.

Розпочалося все у суботу, 24 жовтня. У той день в багатоповерхівці, що на Кам’янецькій, 67, стався витік газу. Тож викликали службу “104”. Олена розповідає, що газовиками не було вжито необхідних заходів. “Вони заліпили там щось і все”, - каже жінка. Згодом зіслалися на свій вихідний і повідомили, що займатимуться роботами з понеділка. 

Відео дня

Вже вночі 4-річному Дані та 9-річному Максиму стало зле. У дітей була блювота. Олена розповідає, що батьки викликали “швидку”. Мама двох хлопчиків стала наполягати на госпіталізації. Проте медики відмовили, зіславшись на заповненість лікарень хворими на COVID-19.

Вранці стало зле і дорослим. Олена розповідає, що сусіди ледве до них достукалися. Того недільного ранку молодший син Даня уже був мертвим. Після констатації смерті дитини, госпіталізували 9-річного Максима, який перебував у важкому стані. 

Що кажуть медики

Головний лікар міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня каже, що 9-річний Максим потрапив до медзакладу в дуже важкому стані. Його підключили до кисневого апарату. Лікарі боролися за життя дитини дві доби.  

В обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поки ситуацію не коментують. Головний лікар Олександр Терещук сказав, що йому про даний випадок відомо. Наразі в закладі триває розслідування ситуації. 

Що кажуть в газовій службі

Пані Олена розповідає, що витік газу стається в будинку на Кам’янецькій вже не вперше. Каже, остання подібна ситуація трапилася цього літа. Тоді лікарі також рятували людей від отруєння.

Журналіст vsim.ua звернулася до пресcлужби “Хмельницькгазу”, аби там розповіли свою версію трагедії. Прессекретар компанії Леся Андрейко повідомила, що наразі очікують висновки судмедекспертів. Згодом компанія прокоментує ситуацію журналістам. 

Батько загиблих синів звинувачує газовиків і медиків

Вадим Коваль, батько загиблих синів, звинувачує у всьому працівників газової служби та екстреної медичної допомоги. На своїй сторінці у Facebook він публікує низку дописів, в яких пише про покарання газовиків і лікарів. 

У поліції вже повідомили, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють причини, які могли призвести до накопичення у квартирі газу і смерті дітей. Фахівці досліджують вентиляційні шахти, димові канали будинку та газове обладнання в помешканні родини.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (314)
  • Читач61

    Коли це лікарі за щось відповідали в нашому місті
  • Angela Serzhenuk

    Яка біда прийшла у родину,  просто не має слів. Глибоке співчуття батькам, та царство небесне діточкам🙏
  • Mariya Kadygrob

    Вічна пам'ять нехай земля буде пухом
  • Мария Покотыло

    Царствие небесное Вам, ангелочки... Простите нас... 😢😢😢

keyboard_arrow_up