У Хмельницькому судили пенсіонерку за колабораціонізм та репости в "Однокласниках"

У Хмельницькому судили пенсіонерку за колабораціонізм та репости в "Однокласниках"
Фото ілюстративне
  • Жінка писала агітаційні дописи в забороненій в Україні соцмережі. 

  • Вона закликала до підтримки “руського міра”, заперечувала війну та репостила про біолабораторії. 

  • Розповідаємо про всі випадки. 

Нещодавно у Хмельницькому судили ще одну прихильницю “руського міра”. Нею виявилсь пенсіонерка з українським громадянством, але проросійськими поглядами. У вироку йдеться, що жінка народилась в селі Чкарино, Совєтського району, республіки Марій Ел, що в російській федерації. 

Минулого року, під час повномасштабного вторгнення росії на українські землі, пенсіонерка підтримувала державу-агресора та закликала до співпраці з нею. Із 27 березня 25 липня 2022 року вона репостила проросійську агітацію в забороненій в Україні мережі “Однокласники”. У дописах закликали до підтримки рішень та дій, збройних формувань росії, до співпраці з державою-агресором та публічно заперечували війну проти України. Розповідаємо деталі.

  • Відео дня
    /li>

поширила відео під назвою «Я с теми, кто гордится россией, кто служит россии!!! Я с теми, кто имеет право сказать» та відео під назвою «Знаю, что не смогу, но если бы мог, то поклонился в ноги каждому из бойцов российской армии и народних республик. На самом деле мы еще до конца не осознаем, какую грязь и нечистою они вычищают с наших, исконно российских земель, с какой нечистою ведут борьбу»

поширила відео на якому російський пропагандист агітує за публічну підтримку дій рф. Там також виправдовують збройна агресія росії проти України

поширила відео у якому російський співак виконує пісню у якій висловлює підтримку дій держави-агресора та її недолугої армії

поширила фото, на якому написано «Часто слышу, что россия не права, так как вся Европа против и не может ошибаться! Напоминаю, что в 1941 г. вся Европа кричала хайль Гитлер!»

поширила фото під назвою «Украинцы должны осознать - то, что разрабатывалось в биолабараториях на их территории, должно было убивать не только русских, но их самих, причём даже самых «патриотичных». Вирусу пофиг, что ты бандеровец и орёшь «Слава Украине!», он по генам работает, а они у украинцев такие же, как и у русских»

поширила фото, де вказано «Да кто ж такой найдётся в мире, чтоб победить россию! россию победить можем только мы сами, своей нелюбовью к ней, а порой и предательством, как правило за деньги европейские.» И нечего добавить. И посмотрите на современную молодежь теперь»

Пенсіонерку звинуватили у колабораційний діяльності. 11 травня 2023 року вона уклала угоду з прокурором про визнання винуватості. Жінка розкаялась у скоєному та сприяла розкриттю кримінального правопорушення. 

А 19 травня суд виніс вирок — позбавити права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років. Також вона має сплатити 1 912 гривень процесуальних витрат за проведення експертизи на психотропи.

Читайте також: У Хмельницькому зупинили п’яного водія без прав та з наркотиками

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • 007

    Жінка писала агітаційні дописи в забороненій в Україні соцмережі..., Питання  як можна писати в забороненій соцмережі, вона ж та мережа має бути заборонена і недоступна?!
  • Люда Лутковська

    Жаль,що серед українського народу-- заводяться рашиські гниди..............
  • Наталия Веселовская

    Ганьба судовій системі за такі вироки.І ми ще дивуємось шо цієї нечисті
  • ЧитачЧитачів

    Допоки у нас не будуть судити суддів за сприяння в колаборизмі, такої нечисті ще дуже багато буде.

keyboard_arrow_up