У Хмельницькому викрили наркогрупу, яка продавала психотропів на 2 мільйони в місяць

У Хмельницькому викрили наркогрупу, яка продавала психотропів на 2 мільйони в місяць
Тут і далі фото з сайту Нацполіції
  • Наркобізнес організували четверо молодиків. 

  • Один із них облаштував нарколабораторію в селі на Житомирщині. Інший — виготовляв психотропи. 

  • Ще двоє збували його в Хмельницькому оптом за криптовалюту. 

 

Нацполіція затримала у Хмельницькому потужне наркоугруповання. Четверо чоловіків заробляли щомісяця 2 мільйони гривень на збуті психотропів. 

В поліції повідомили, що в поле зору оперативників злочинці потрапили ще минулого року. На території Хмельницької області члени наркоугруповання розповсюджували наркотик «Альфа-PVP» гуртовими партіями. 

Злочинна група складалась із чотирьох мешканців Хмельниччини, а її лідером виступав 34-річний чоловік. Аби замаскуватися він винайняв закинутий будинок в одному із сіл Житомирської області. Там обладнав нарколабораторію для виготовлення «Альфа-PVP». 

Відео дня

Психотропи синтезував 35-річний чоловік. Він мав знання та вмів працювати з хімічними сполуками. Лідер угруповання повністю забезпечував лабораторію необхідним обладнанням та прекурсорами. Чоловіки виготовляли щонайменше 3 кілограми «Альфа-PVP» щомісяця. 

Після того готовий товар «хімік» пересилав до Хмельницького. Вже тут решта двоє наркоторговців фасували його та збували по всій країні гуртовими партіями через пошту та «мастер-клади» – великі закладки.

Свою продукцію вони продавали через власний телеграм-канал, який адміністрував лідер угруповання. А купити психотропи можна було лише за криптовалюту. В поліції кажуть, що такий «бізнес» приносив їм щонайменше 2 мільйони гривень доходу в місяць. 

Правоохоронці Хмельницької і Житомирської областях зібрали необхідні докази та провели 9 обшуків. Вони вилучили майже 5 кілограмів вже готового «Альфа-PVP», ще 65 літрів «Альфа-PVP» у рідкому стані на етапі синтезу, а також амфетамін та канабіс.

Також вилучили майже 9 літрів прекурсорів, лабораторне обладнання, мобільні телефони та сім-карти різних мобільних операторів. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 10 мільйонів гривень. 

Що знайшли в наркоторговців дивіться на фото. Аби переглянути всі світлини - гортайте вбік:

Трьом наркоторговцям повідомили про підозру info за незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин в особливо великих розмірах. А лідеру угруповання та хіміку додатково вручено підозру info за організацію та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин. 

Нині вони всі знаходяться під вартою. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

— Процесуальні рішення відносно ще однієї учасниці угруповання будуть прийматися після надходження результатів експертних досліджень, — додають правоохоронці. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up