У Хмельницькому викрили підприємців і лікарку, які підробляли міжнародні COVID-сертифікати

У Хмельницькому викрили підприємців і лікарку, які підробляли міжнародні COVID-сертифікати
  • До групи входили двоє підприємців, які займались працевлаштуванням за кордоном, а також лікарка з Рівненщини.

Правоохоронці викрили групу осіб, яка займалась підробкою міжнародних ковід-сертифікатів про вакцинацію. Фігурантами були двоє хмельницьких підприємців зі сфери туризму і працевлаштування за кордоном. Також до складу групи входила очільниця центру первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських рад на Рівненщині. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Клієнтами зловмисників були люди, які їхали на роботу чи відпочинок за кордон, але не хотіли вакцинуватися від COVID-19.

Як додають у поліції, до складу групи входили двоє хмельничан: 39-річна жінка, як працювала у сфері туризму, а також 49-рінчий чоловік, який надавав послуги по отриманню закордонних віз та працевлаштування за кордоном.

Відео дня

Міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID мали всі ознаки офіційного документа: видані та підписані уповноваженою особою і завірені печаткою за встановленою формою, зареєстровані в системі «еHealth» МОЗ України та навіть під’єднані до додатку «ДІЯ». Це було на плечах третьої фігурантки - очільниці центру первинної медико-санітарної допомоги однієї із сільських рад на Рівненщині.

Поліцейські провели 5 обшуків, під час яких вилучили мобільні телефони, ноутбуки, документацію. Кримінальне провадження відкрили за статтею "Несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем групою осіб" Кримінального кодексу України. За це фігурантам загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрій Гудок

    Треба карати по повній. Це людські життя
  • Элен Сейл

    Всі вацини,навіть дуже "давні" мають певну низку побічних дій.Офіційно. І лише свіжезварена немає ні побічних,ні протипоказів,ні медичних відводів. Це просто смішно.
    Поставили людей у рамки,коли вибору нема і ще звиздять.
    Держава змусила нормальних людей шукати нечесні шляхи.
    Отже злочинці не люди,ЗЛОЧИНЕЦЬ держава

    Юрій Гудок reply Элен Сейл

    Якщо ви в рамці то можливо треба звернутися до лікаря щоб вас вивільнив?
  • Юрій Гудок

    Конфіскація майна та ув'язнення. Іншого бути не може

keyboard_arrow_up