У Хмельницькому зареєстрували 300 шахрайств за півроку: найпопулярніші афери

У Хмельницькому зареєстрували 300 шахрайств за півроку: найпопулярніші афери
Ілюстративне фото
  • За перших півроку у Хмельницькому зареєстрували більше трьохсот кримінальних порушень за статтею «Шахрайство».
  • Скільки зловмисників засудили і на які афери частіше «ведуться» хмельничани?

Хмельницькі поліцейські зареєстрували за півроку понад 300 кримінальних правопорушень за статтею «Шахрайство». Спіймали і покарали не всіх зловмисників. 

Як повідомляють в Окружній прокуратурі міста Хмельницького, цього року довели вину восьми шахраїв, яких засудили до позбавлення чи обмеження волі, деяких – з встановленням іспитового строку.

Найчастіше хмельничан вдається ошукати в інтернеті під час купівлі чи продажу товару. Зокрема, багато мешканців натрапили на шахраїв під час покупки талонів на пальне за нижчою ціною, ніж на заправних станціях. У такий спосіб зловмисники ошукали хмельничанина у квітні. Чоловік погодився на заманливу пропозицію. Він заплатив "посереднику" 135 тисяч гривень за талони на пальне. Зловмисник зник, а потерпілий прочекав його цілий день на автостоянці біля одного із торгівельних центрів міста. 

Відео дня

Шахрая знайшли і засудили до двох років обмеження волі.

Як додають в прокуратурі, популярною залишається схема "ваш родич потрапив у біду", коли невідомі телефонують людям похилого віку і просять гроші за "порятунок" рідних. За такою схемою ошукали і 80-річну хмельничанку. В лютому Окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Кропивницького. Під приводом лікування онуки постраждалої внаслідок ДТП, він виманив у пенсіонерки 40 тисяч гривень. Наразі кримінальне провадження перебуває на розгляду суду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач91

    Всі були зайняті ловили Васю. Та й для більшості (судячи з коментарів) про Васю цікавіше. У зе є шанс бути знову обраним.Вже всі адекватні емігрували?
  • Павло

    За пів року зареєстрували 300 шахраїв, а за рік засудили восьмеро - 1,8%, супер, гарна статистика розкриття злочинів..., напишіть загальну суму на скільки попали люди! Зате на 130-ту поліцейських - героїв тьма, навіть в човні на ставку злісних злочинців виловлюють гордо... дно!
  • ЧитачЧитачів

  • Михайло Хабаль

    знатоки...напишіть, скільки  полюція приховала шахрайств і скільки не розслідує...

keyboard_arrow_up