У Хмельницькому затримали колаборанта, який ремонтував техніку окупантам

У Хмельницькому затримали колаборанта, який ремонтував техніку окупантам
Фото: Служба безпеки України
  • Зраднику загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

У Хмельницькому затримали колаборанта, який допомагав росіянам під час боїв за Миколаїв: годував окупантів та ремонтував російську військову техніку. Сюди він приїхав під виглядом переселенця після деокупації свого селища. Тепер йому загрожує до 5 років ув'язнення.

Сьогодні, 26 лютого 2024 року, Служба безпеки України повідомила  про те що Контррозвідка служби викрила ще одного колаборанта, який працював на російські війська під час окупації частини Миколаївської області.

Зрадником виявився мешканець селища Новопетрівка Снігурівського району. Під час захоплення громади він розгорнув польову кухню для угруповань «кадирівців», які зайшли до цього населеного пункту. Чоловік облаштував “їдальню” для окупантів на своїй власній території, використовуючи продукти зі свого господарства.

Відео дня

Крім того, колаборант доставляв їжу до окопів і передових позицій російських регулярних військ. Також він ремонтував військову техніку для угруповань “кадирівців”, які виконували черги на блокпостах та грабували приватні будинки місцевих мешканців. Пізніше загарбники використовували ці відремонтовані транспортні засоби для втечі та вивезення викраденого майна на територію країни-агресора, - розповіли в СБУ.

Після звільнення селища фігурант переїхав до Хмельницького як переселенець. У такий спосіб він намагався «залягти на дно» та уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили зловмисника, встановили його місце тимчасового проживання та схопили.

Наразі триває розслідування: вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1ККУ (колабораційна діяльність) та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Віталій Українець

    Для чого його 5 років охороняти-позбавити громадянства і на всі чотири сторони.
  • Nati

    Саме такі розказують за кордоном, що це ВСУ їх бомблять а кацапи визволяти прийшли …
  • Бронислав Кушнирович

    наші сбу най кращі що в таких умовах працют і ловят ша..ка..лов .
  • Бронислав Кушнирович

    молодцы сбу

keyboard_arrow_up