Порушення законодавства про держтаємницю: пояснення міського голови Нетішина

Порушення законодавства про держтаємницю: пояснення міського голови Нетішина
  • Суд визнав його винним в порушенні законодавства про охорону державної таємниці. 
  • Як це прокоментував Олександр Супрунюк читайте далі.

Нетішинський міський суд притягнув до адмінвідповідальності міського голову Олександра Супрунюка за недодержання вимог законодавства щодо охорони державної таємниці. На нього наклали штраф  у розмірі 510 гривень.

Відповідну постанову Нетішинського міського суду виклали в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з судовим рішенням, міського голову Нетішина Олександра Супрунюка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого пунктом 8 частини 1 статті 212-2 КУпАП, а саме:

Відео дня

Недодержання вимог законодавства щодо забезпечення охорони державної таємниці під час здійснення міжнародного співробітництва, прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземців та осіб без громадянства та проведення роботи з ними.

За рішенням, міський голова Нетішина має сплатити штраф — 510 гривень та судовий збір у розмірі 605 гривень 60 копійок. Постанова суду може бути оскаржена за апеляцією.

Натомість очільник Нетішинської громади у соцмережах прокоментував порушення ним законодавства про державну таємницю, за яке отримав штраф.

На своїй сторінці у Фейсбук Олександр Супрунюк написав:

"Це вам не яйця по 17 грн! Розкрили надважливе правопорушення! Хто? Служба безпеки!!! Аж три офіцери на чолі з підполковником провели слідчі дії, кілька раз палили бензин з Хмельницького до Нетішина, щоб нарешті встановити факт адмінправопорушення мною! А саме – зустріч з бізнесменом, який має представництво в Львові, і в ході розмови, виявився громадянином Литви!!! Звісно – резонансне правопорушення!!! Під загрозою нацбезпека країни))) Яким чином я мав здогадатись та за два дні повідомити СБУ про те, що я не знав нікого не обходить!!! Те, що в кабінеті міського голови нема секретних документів, Те, що з мого кабінету підземного ходу на ХАЕС, чи до військових частин я вам не розповім. Бо воєнна тайна)))Те, що протокол складено за постановою, прийнятою Азаровим-Януковичем в грудні 2013 року – символічно. Ну і по принципу – було б тіло – буде діло. Слава богу, що хоч таке! І що дивно – постанову суду я ще не отримав, а вже інформація зі всіх дір лізе. Хоча постанова вступить в силу через 10 днів, протягом яких я буду подавати апеляцію. Із принципу. Ну і питання до правоохоронних органів – хто оприлюднив постанову, яка ще не вступила в силу?"

Постанова суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень була зареєстрована 21.02.2024, доступ наданий 22.02.2024. Рішення набере законної сили, якщо протягом 10 днів із дня винесення, його не оскаржити в апеляційному суді. 

Читайте також:

На Хмельниччині судитимуть за державну зраду офіцера ДСНС

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up