В Україні викрили організатора шахрайського call-центру: деталі

В Україні викрили організатора шахрайського call-центру: деталі
Світлини зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області
  • Аферисти ошукали людей на понад 5 мільйонів гривень.

В Україні викрили 40-річного організатора транснаціонального шахрайського call-центру. Його працівники привласнили понад 5 мільйонів гривень.

Про це інформують у департаменті кіберполіції Нацполіції України.

Схема давня, проста й дієва. Аферисти дзвонили до людей, представлялися працівниками банків або правоохоронцями, повідомляли, що якість сторонні особи нібито хочуть отримали доступ до їхніх банківських рахунків і «почистити» їх.

Відео дня

Для «збереження» заощаджень пропонували жертвам зняти готівку самостійно та передати її так званому «кур’єру» від банку. Він, обіцяли, зарахує гроші на «безпечний рахунок».

Завдяки довірливості людей шахраї збагатилися на понад 5 мільйонів гривень. Потерпілих правоохоронці наразі встановлюють. Відомо, що серед жертв аферистів є й громадяни Ізраїлю.

В Ізраїлі правоохоронці також затримали двох чоловіків, які виконували роль «кур’єрів». Наразі тривають обшуки.

Відбувся обшук й у помешканні 40-річного організатора шахрайського call-центру. Під час нього правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони та комп'ютерну техніку. 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про шахрайство. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Тривають слідчі дії. 

Правоохоронці наголосили, що протиправну діяльність організатора call-центру викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Запорізької області, працівниками Офісу Генерального прокурора та правоохоронцями держави Ізраїль.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up