Вибух гранати у Кам’янці-Подільському: що відомо про постраждалих та підозрюваного

Вибух гранати у Кам’янці-Подільському: що відомо про постраждалих та підозрюваного
Фото ГУНП у Хмельницькій області
  • Внаслідок вибуху травми отримали шестеро людей, серед яких дитина.

  • Підозрюваним є спортивний тренер, якого раніше судили за тяжкі тілесні ушкодження.

Вечір 15 липня сколихнула шокуюча новина. У Кам’янці-Подільському на вулиці Розвадовського вибухнула граната. За інформацією поліції, внаслідок цього постраждали шестеро людей, в тому числі 4-річна дитина. Всіх постраждалих доставили Кам'янець-Подільської міської лікарні. Відразу ж затримали й підозрюваного. За попередньою інформацією, він був п’яний.

Як повідомило видання «Вечірній Кам’янець», вибух стався у приватному секторі поблизу магазину. Підозрюваним є тренер зі змішаних єдиноборств Сергій Брюхно. Видання називає його кримінальним авторитетом, який неодноразово притягувався до відповідальності за тяжкі злочини.

Що відомо про постраждалих

Відразу після події до Кам'янець-Подільської міської лікарні доставили чотирьох дорослих та одну дитину. Двох дорослих госпіталізували й зараз вони перебувають у стані середньої тяжкості. Ще двом дорослим надали медичну допомогу та відпустили додому.

Відео дня

Дитина госпіталізована до реанімації з травмами середньої тяжкості у супроводі матері (остання не травмована). Після цього до лікарні звернувся ще один постраждалий. Йому також надали допомогу та відпустили додому. Травми всіх шести людей спричинені осколками. Про це журналістам vsim.ua розповіла виконуюча обов’язки головного лікарня Кам'янець-Подільської міської лікарні Тетяна Дідич.

Що відомо про підозрюваного

Видання «Вечірній Кам’янець» повідомляло, що Сергій Брюхно неодноразово притягувався до відповідальності за тяжкі злочини. Однак дані реєстру судових рішень цього не підтверджують. У базі є відомості лише щодо однієї події — тяжкого тілесного ушкодження, яке Сергій Брюхно завдав своєму знайомому.

У вироку Кам’янець-Подільського міськрайонного суду йдеться про те, що Сергій Брюхно на момент вироку працював керівником спортивного клубу «Еврика» та раніше судимий не був.

7 березня 2020 року Сергій Брюхно, перебуваючи у Кам’янці-Подільському, посварився з іншим чоловіком. Після цього він предметом, схожим на шило, вдарив свого опонента в грудну клітку. Таким чином він пробив грудину та навколосерцеву сумку — перикард. Як йдеться у вироку, завдані тілесні ушкодження належали до тяжких.

У суді Сергій Брюхно не погодився із викладом стороною обвинувачення фактичних обставин злочину, разом з тим відмовився давати свідчення, а також висловив жаль з приводу завданих ушкоджень постраждалому.

Сам постраждалий розповів, що незадовго до злочину постійно пив, і 7 березня був постійно сильно п’яний. Що відбулося ввечері, він не пам’ятає, однак шила в постраждалого з собою не було. Претензій до Сергія Брюхно він не висловлював. Допитаний свідок також був п’яний та згадати нічого не зміг.

Ще один свідок повідомив, що того вечора всі були п’яні, в тому числі й постраждалий та обвинувачений. Свідок також розповів, що бачив сварку між ними двома, а потім боротьбу, яка не була схожа на бійку, оскільки ніхто нікому не завдавав ударів. Чоловіків розборонили, Сергій Брюхно залишив місце події. Потерпілий сказав, що почувається добре, але згодом впав, і йому викликали «швидку».

Під час розгляду справи суддя не врахував свідчення про перебування Сергія Брюхно у стані сп'яніння, оскільки сторона обвинувачення про це не повідомляла, і належних доказів цьому немає. Зрештою Сергія Брюхно визнали винним за частиною 1 статті 121 info Кримінального кодексу.

Призначене покарання — 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік. Це означає, що Сергій Брюхно буде зобов’язаний відбути ув’язнення, якщо протягом 1 року з моменту винесення вироку скоїть ще один злочин. Вирок винесений 3 грудня 2020 року та набув чинності 3 січня 2021 року. Таким чином іспитовий термін завершується 3 січня 2022 року.

У зв'язку з цим можна припустити, що у разі визнання винним Сергія Брюхно за підрив гранати йому доведеться відбути два покарання — за цей та попередній злочини.

За даними сайту ЦВК, Сергію Брюхно 61 рік. Він є членом партії «Громадський рух „Народний контроль“». Від цієї політичної сили балотувався у депутати Кам’янець-Подільської міської ради у 2015 році.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любов Сердунич

    Отакі в нас партійці! Втім, які партії (БАНДИ!), такі й їхні члени!..

keyboard_arrow_up