Військовослужбовцю з Хмельницького оголосили вирок за отримання хабарів

Військовослужбовцю з Хмельницького оголосили вирок за отримання хабарів
Військова частина на Будівельників. Скрін з Google-карти
  • Військовослужбовця на посаді командира Нацгвардії засудили за отримання хабарів.
  • Він брав кошти з підлеглих за організовані вихідні, відмічаючи в графіку їхню присутність на роботі.
  • Йому призначили покарання у вигляді штрафу.

У військовій частині Нацгвардії України, що на вулиці Будівельників, зафіксували факт отримання хабарів командиром другої стрілецької роти. Восени, минулого року, військовослужбовець організував цілу схему, за якої отримував кошти від підлеглих на банківську картку.

Командир роти пропонував військовослужбовцям мати вихідні під час проходження військової служби. Натомість пообіцяв їм відмітку в графіку про присутність на роботі. За все це він отримував грошову винагороду. Як йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у період із 3 січня по 4 травня цього року, він отримав від підлеглих 22 200 гривень. Кошти надходили на банківський номер, що оформлений на неповнолітнього брата командира. 

Під час судового розгляду справи, обвинувачений визнав свою вину та розкаявся. Суд визнав його винним за частиною 1 статті 386 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому призначили покарання у вигляді штрафу на суму 68 тисяч гривень. А також позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А дали б 10 років - другий би задумався, брати чи не брати.

keyboard_arrow_up