За державну зраду судитимуть спецпризначенця. Він перейшов на бік Росії в Криму

За державну зраду судитимуть спецпризначенця. Він перейшов на бік Росії в Криму
Фото - СБУ у Хмельницькій області
  • Колишній офіцер перейшов на бік Росії у 2014 році. 
  • Служба безпеки Хмельниччини оголосила йому про підозру.

Українського спецпризначенця судитимуть за державну зраду. Наразі Служба безпеки України у Хмельницькій області зібрала докази його злочинної діяльності. За їхньою інформацією, колишній спецпризначенець МВС України став на бік Росії в Криму 2014 року.

Як йдеться у матеріалах слідства, у березні 2014 року, під час захоплення російськими окупаційними військами території Криму, колишній офіцер одразу перейшов на бік ворога. Він зробив це всупереч Конституції України, військовим статутам та Присязі, яку давав українському народові. Про це повідомляють у пресслужбі СБУ в Хмельницькій області. 

Від «нового командування» спецпризначенец отримав посаду командира спеціального моторизованого батальйону 144-го спеціального моторизованого полку Внутрішніх військ РФ. У 2014 року російські пропагандисти використали його зраду як «позитивний приклад гідної поведінки українського офіцера». Тоді у ЗМІ він висловив свою антиукраїнську позицію та несприйняття євроатлантичного курсу України. Ці коментарі активно тиражувалися у багатьох російських виданнях. Однак замість подяки керівництво окупантів відправило його для подальшої служби в Сибір, а згодом і на Крайню Північ Російської Федерації. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up