За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф

За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф
Фото ілюстративне
  • Військослужбовця оштрафували за порушення правил поводження зі зброєю.

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував військовослужбовця Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького на суму 17 тис. грн за порушення правил поводження зі зброєю.

Про це стало відомо з постанови суду.

За матеріалами справи, подія сталася 11 лютого цього року. Близько 18 години вечора військовослужбовець отримав зброю у стінах четвертого навчального корпусу факультету безпеки академії. Він узяв до рук пістолет, не пересвідчився чи відсутній у ньому магазин з набоями, патрон у патроннику, та натиснув спусковий гачок. Так, за даними суду, відбувся постріл.

Відео дня

В суді кажуть, що військовий порушив правила поводження зі зброєю через власну необачність, адже знаходився поза межами спеціально обладнаного місця заряджання-розряджання зброї, отримав зброю із набоями без нагляду чергового військової частини та взяв до рук споряджений набоями пістолет, не пересвідчившись у його безпечності.

Чи постраждав хтось внаслідок адмінпорушення – інформації немає.

На засідання суд викликав військового за допомогою sms-повідомлення, але той не прийшов. Все ж таки його визнали винним за доказами, серед яких протокол про адміністративне правопорушення, рапорт про фіксацію події, письмові пояснення, витяг із Книги видачі зброї та боєприпасів та висновок службового розслідування.

Окрім штрафу, обвинувачений заплатить 605,6 грн судового збору.

Читайте також: Суд оштрафував студента ХНУ за носіння холодної зброї

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up