Загадкова смерть 25-річного військового в Старокостянтинові: що кажуть сусіди та яка версія правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)

Загадкова смерть 25-річного військового в Старокостянтинові: що кажуть сусіди та яка версія правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)
  • Олександр Коляденко займався спортом та вів здоровий спосіб життя. Знайомі не вірять, що могло раптово зупинитись серце.

  • Усі, з ким ми поспілкувались, запевняють, що правоохоронці причетні.

  • Про версії того, як все було, нам розповіли сусіди Олександра й слідчі.

31 березня зупинилось серце 25-річного Олександра Коляденка зі Старокостянтинова. Він лежав біля лавки у дворику багатоповерхівок на вулиці Миру, де сам не проживав. Існує декілька версій того, що сталося. Журналістка vsim.ua поспілкувалася із сусідами та знайомими Олександра. Що вони розповідають про хлопця та події, які призвели до його смерті, читайте далі.

Говорять про наркотики

Сусідам Олександра відомо, що чоловік біг від правоохоронців, через що і запідозрили, що вони причетні до його смерті.

Місце, де зупинилось серце в Олександра Коляденка

- Багато не знаю, можу лише сказати те, що я чув, що до цього причетні правоохоронні органи, тобто мені сказали, що поліціянти забили його до смерті. Ще знаю те, що він мав при собі наркотики. Не знаю чи вживав, чи торгував, лише знаю, що були при ньому. Я це все чув не від одного знайомого, - розповідає сусід Олександр

Відео дня

Про наркотики чула і продавчиня Людмила, яка працює у магазині за кілька метрів від будинку Олександра. Та жінка не вірить, що він міг їх вживати, бо жодного разу не бачила його ні в наркотичному, ні алкогольному сп’янінні. 

Магазин біля будинку в якому жив Олександр

- Часто приходив до мене в магазин. Порядна дитина, чемна, ввічливий, завжди спокійний. Знаю його, коли він і в армії служив, і коли в АТО їхав, його дуже мама чекала. Ой мама для нього взагалі, а він для неї був віддушина. Свєтка каже: “мій Санька в АТО йде”, переживала дуже, а тоді так раділа, як син повернувся. - розповідає Людмила

Першу версію подій, яку почула від сусідів, що хлопця хотіла затримати поліція. Він від них біг, впав і йому раптово стало погано. Але, не вірить Людмила, що могло зупинитись серце безпідставно, бо виглядав Олександр більш як здоровий.

- Він займається спортом дуже давно, у нього гарне накачане тіло. Приходив після спортзалу, знаєте, як спортсмени, - банани, вівсянку, фрукти беруть. Я знаю, бо в мене діти займаються, він постійно купував йогурт, молочне. На скільки я знаю, ті, хто вживає наркотики, хочуть солодке, воду солодку, печиво, цукерки. Він - ні. Людина, яка займається спортом, навряд чи би вживала наркотики, - каже Людмила

Сусідці відомо, що Олександр після АТО їздив на заробітки й довгий час його не було.  Він планував одружитися та, ймовірно, збирав гроші на весілля.

Фото з інстаграм сторінки дівчини Олександра

Ще одна сусідка Наталя, якій теж відомо і про наркотики, і про те, що причетні правоохоронці, коментує ситуацію так:

- Чули, що пов’язаний з наркотиками. Такі ходять версії. На відео, яке є в соцмережах видно, що йому робили непрямий масаж серця. На іншому відео, він сидить на землі один його тримає, а інший щось як з ротом робить, типу язик витягує, але там не видно. Знімали його, я так розумію з 2-3 поверху, там не видно. Другі кажуть, що він весь синій був, а якщо синій, то серце. Я не знаю. Сказали, що природна смерть, але якщо за ним бігли і написати просто природна смерть, то щось тут не дуже сходиться, - каже Наталя

“Йому тоді прийшла партія наркотиків на “Нову пошту”, він пішов їх забирати”

“Сам не вживав наркотиків, але їх розповсюджував” про це розповіла жителька Старокостянтинова Марія, яка його знала особисто. Каже, не дивлячись на це, може його охарактеризувати лише з кращого боку.

Що кажуть в поліції та ДБР

У Старокостянтинівському відділі поліції нам відмовили прокоментувати цю ситуацію. Пояснили, що справою займається ДБР. На питання “Чому справу передали ДБР?” кажуть, що вони одразу прибули на місце події. Нагадаємо, Державне бюро розслідувань займається справами, до яких можуть бути причетні правоохоронці, військові чи високопосадовці.

Заголовок

За результатами судово-медичної експертизи у Олександра раптова серцева смерть, про це повідомила прессекретарка територіального управління ДБР розташованого у Хмельницькому Катерина Герасімук 

- Слідчі ТУ ДБР розпочали досудове розслідування за фактом загибелі особи, під час затримання працівниками одного із відділів ГУНП у Хмельницькій області. Вечері 31 березня працівники поліції призупинили громадянина для з’ясування особи та перевірки пакунку, який той отримав у відділенні пошти. Помітивши правоохоронців, 25-річний чоловік кинув посилку та почав тікати. Коли поліцейські його наздогнали, затриманий почав скаржитись на погане почуття. Працівники поліції намагалися надати чоловікові першу медичну допомогу, а перехожі викликали карету швидкої допомоги, проте до приїзду медиків чоловік загинув. Пакунок буде відправлений на експертизу, - повідомила Катерина Герасімук

Попередня кваліфікація правопорушення - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки - це частина 3 статті 365 ККУ. Карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років. 

На питання “якщо поліціянти лише хотіли затримати та намагались надати першу медичну допомогу, то чому ж така кваліфікація?” у ДБР відповіли, що під час досудового розслідування не все можна розголошувати. Наразі слідчі ДБР перевіряють правомірність дій правоохоронців і чи було перевищення.

Олександр Коляденко з бригадою тактичної авіації у 2016-2017 роках понад рік був на передовій. Спочатку під Донецьким аеропортом, а згодом в районі Попасної. З власних джерел нам відомо, що побратими, з якими разом воював Олександр, відправили відповідний лист до столиці, аби там зробили повторну судмедекспертизу. Кажуть, що не вірять у раптову смерть.

Фото з інстаграм сторінки дівчини Олександра

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Вера Томасяк

    Хто це зробив, Господь віддасть десятирицею їхнім дітям
  • Ольга Криса

    Вічна пам'ять
  • Viktor Podrezov

    Даже если ничего и нет, не переживайте, менты подсунут !!!
  • Larisa Nazarova

    А почему полиция остановила именно его? Сколько людей получают посылки и никого не останавливт. А этого, остановили. Значит что то было за ним.

    Larisa Nazarova reply Larisa Nazarova

    Александр Выговский Я тоже об этом подумала.

    Александр Выговский reply Larisa Nazarova

    Larisa Nazarova далеко не все имея посылку в руках ,начинают убегать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up