“Запропонував пройти у хащі й стати на коліна”. 9 історій про гвалтівників і розбещувачів на Хмельниччині

“Запропонував пройти у хащі й стати на коліна”. 9 історій про гвалтівників і розбещувачів на Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Вони гвалтували неповнолітніх, змушували зайнятися оральним сексом і вдавалися до фізичної розправи.
  • Зібрали 9 шокуючих історій про гвалтівників і розбещувачів неповнолітніх на Хмельниччині.

Випадки згвалтування та розбещення неповнолітніх - усе це правоохоронці фіксують на Хмельниччині. Тривалий час збирають докази й проводять слідчі дії. Згодом справи передають на розгляд суду. Іноді цей процес триває роками. Попри це - обвинувачені отримують свій вирок. Саме такі історії зібрані в цьому матеріалі.

Журналістка vsim.ua оглянула матеріали судового реєстру, за якими суди на Хмельниччині оголосили вирок гвалтівникам чи розбещувачам. Серед підбірки - події, що сталися із 2007 року. У більшості випадків, злочинні дії здійснювали особи в стані алкогольного сп’яніння. Такі чіплялися до дітей, показували свої статеві органи, змушували їх торкатися чи займатися оральним сексом. 

Також на Хмельниччині відбулися факти згвалтування. Серед потерпілих - неповнолітні й пенсіонери. Злочинці вдавалися до розбоїв, фізичної розправи чи морального насильства. Все це, аби вступити із жертвами в сексуальний контакт. 

Відео дня

Далі дивіться підбірку історій, головні герої яких уже отримали своє покарання.

Згвалтував жінку, коли підвозив її додому

Літо 2007 року. Красилів. Чоловік, будучи нетверезим, підвозив у своєму авто жінку до місця її проживання. Дорогою він зупинився. Розклав переднє сидіння та почав чіплятися до пасажирки. Щоб вона не втекла, застосував фізичне насильство. 

Жінці все ж вдалося відчинити двері автівки. Вона намагалася втекти. Проте чоловік наздогнав її і став погрожувати фізичною розправою. Тоді повалив потерпілу на покривало, яке дістав з автомобіля, і згвалтував її. 

У суді чоловік повністю визнав свою вину. Розповів, що того дня він відпочивав у лісовій зоні. Згодом до нього підійшли дві незнайомки. Просили підвезти їх додому. Одну з них він відвіз. За його словами, інша погодилася повернутися з ним назад до лісу. По дорозі він запропонував їй секс. Вона промовчала. Тож чоловік зупинився й відкинув спинку сидіння. Тоді потерпіла стала чинити опір і тікати. Однак він її наздогнав й вони повернулися разом до автомобіля, де було згвалтовано жінку. У скоєному підсудний розкаювався. 

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 152 ККУ (Згвалтування). Його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, строком на два роки. 

Згвалтування в барі

Все сталося в Кам’янець-Подільському, в травні 2008 року. Вночі, у вбиральні бару “Світанок”, чоловік застосував фізичне насильство щодо потерпілої з метою задоволення своєї статевої пристрасті. 

У судовому реєстрі йдеться, що підсудний на той момент був п’яним. Він завдав ударів жінці кулаками по голові. А також вдарив її головою об унітаз та стіну. Згодом вступив із нею в статеві відносини - згвалтував. 

У суді чоловік своєї вини не визнав. Пояснив: не пам’ятає, що відбувалося в барі, бо був в стані сильного алкогольного сп’яніння. З цієї ж причини не міг сказати, чи вступав в той вечір з потерпілою в статеві зносини. Але не виключив даної обставини.

Його визнали винним за частиною 1 статті 152 ККУ (Згвалтування). Було призначене покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. А також - стягнули 30 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди потерпілої та 800 гривень витрат на правову допомогу.

Показував дитині свої статеві органи

Квітень 2009 року. Нетішин. Це був день. Чоловік, перебуваючи біля чужого господарства, покликав до себе малолітню дівчинку. Він скинув перед нею штани, оголив статевий орган і почав його демонструвати дитині. У реєстрі йдеться, що підсудний пропонував потерпілій гроші за те, що вона пройде до нього в будинок і вступить з ним в інтимний зв’язок неприродним шляхом. 

Також правоохоронці з’ясували: чоловік неодноразово розбещував дитину в дворі свого дому. Він запрошував її допомогти йому по господарству. Оголював перед дівчинкою статевий член, шептав їй на вухо непристойні слова та робив непристойні рухи. При цьому намагався лапати дитину за інтимні місця, щоб викликати у неї статеве збудження. Казав, що отримує від цього задоволення.

У суді чоловік своєї вини не визнав і сказав, що все це - наклеп. Мовляв, перед дитиною він ніколи не показував свої статеві органи й не торкався неповнолітніх.

В результаті - суд визнав винним чоловіка за частиною 2 статті 156 ККУ (Розбещення неповнолітніх). Його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком - 2 роки і 6 місяців.

Вчиняв розпусні дії з дитиною, коли мами не було вдома

Наступні події сталися в Шепетівському районі. Підсудним виявився чоловік, який проживав у незареєстрованому шлюбі зі своєю співмешканкою в селі Сульжин. У період з лютого по березень 2009 року він неодноразово вчиняв розпусні дії з малолітньою донькою своєї жінки. При цьому він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці встановили: з метою задоволення своїх статевих потреб, чоловік лягав до дитини в ліжко і протягом 5-30 хвилин робив розпусні речі. А саме - оголював свій статевий орган, змушував торкатися його, а також оголював статеві органи малолітньої, мацав їх і робив інші непристойні дотики. 

У суді чоловік повністю визнав свою провину. Давати пояснення відмовився. Проте підтвердив, що вчиняв розпусні дії щодо дитини. Пояснив - робив це, коли її мати з меншими дітьми перебувала в лікарні. 

У судовому реєстрі зазначено: мати дізналася про все вище описане від самої дитини. Дівчинка розповіла, що тато вчиняє щодо неї розпусні дії, коли нікого немає вдома. 

Чоловіка визнали винним за частиною 2 статті 156 ККУ (Розбещення неповнолітніх). Його засудили на 5 років позбавлення волі. 

Шантаж чи згвалтування?

У лютому 2010 року в Новоушицькій ОТГ стався факт згвалтування. Чоловік в стані алкогольного сп’яніння застосував щодо жінки фізичне насильство. Він вдарив її в обличчя. Після цього повалив на ліжко й згвалтував. Все це відбулося в будинку потерпілої. 

Після згвалтування чоловік завдав удару потерпілій ногою в голову. В результаті - жінка отримала перелом скроневої кістки, забій головного мозку та гематоми.

У суді чоловік не визнав себе винним. Розповів, що жінка запросила його до себе додому. Вони разом вживали алкоголь. Тоді вона попросила 10 тисяч гривень. Шантажувала, якщо чоловік не дасть грошей - то вона розкаже, що він її згвалтував.

Підсудний розповів, що він встав з-за столу й пішов на вихід з будинку. Тоді жінка зупинила його, а він дав їй ляпаса й пішов додому.

Попри це, суд визнав його винним у нанесенні умисних тяжких тілесних ушкоджень та в згвалтуванні. Йому призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. На відшкодування моральної шкоди потерпілої стягнули 36 681, 31 гривню.

Був п’яний і хотів згвалтувати неповнолітню

Ці події відбулися в Чемерівцях, що в Кам’янець-Подільському районі. Підсудним став чоловік, який вже був неодноразово судимий за статеві злочини.

Так, у січні 2011 року, будучи нетверезим, він захотів згвалтувати неповнолітню. Наздогнав її на вулиці, вдарив в обличчя й повалив на землю. Тоді намагався відтягти дівчину у безлюдне місце, утримуючи за руки. До того ж словесно погрожував їй фізичною розправою, якщо вона не вступить з ним у статевий акт. 

Реалізувати злочин підсудному не вдалося. Оскільки на місці події несподівано з’явилися двоє осіб. Тож гвалтівник втік.

У суді він своєї вини не визнав. Та враховуючи всі обставини, суд визнав його винним за частиною 3 статті 152 ККУ (Згвалтування). Йому призначили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Згвалтування пенсіонерки

Все відбулося в селі Савинці, що в Хмельницькому районі, у травні 2011 року. В епіцентрі подій - п’яний чоловік. Разом зі своїм помічником - малолітнім злочинцем, вони проникли до будинку пенсіонерки. Стали їй погрожувати й вимагати гроші. В результаті - забрали в неї з рук 200 гривень. Про все це йдеться в судовому реєстрі. 

Щоб заволодіти більшою сумою грошей, чоловік став застосовувати щодо старенької фізичну розправу. Він наніс їй колото-різані рани кухонним ножем. Тоді повалив бабцю на ліжко й став душити її подушкою. Згодом він припинив удушення й згвалтував її.

Чоловіка визнали винним. Його засудили за згвалтування та розбій. Призначали покарання у вигляді 7 років і 6 місяців позбавлення волі, без конфіскації майна. 

Розбещення неповнолітньої у кущах в Хмельницькому

Ця історія сталася в Хмельницькому, влітку 2012 року. Біля дитсадка №57 “Перлинка”, що на Депутатській. Там між собою розмовляли неповнолітні дівчата. До однієї з них підійшов незнайомець. Він запропонував дитині пройти в хащі під приводом розмови. Так, вони пішли в кущі, що між міською дитячою лікарнею та перинатальним центром. 

У судовому реєстрі йдеться, що чоловік змусив у хащах стати потерпілу на коліна та без презерватива вступити з ним у статевий зв’язок оральним шляхом. Це тривало протягом 10 хвилин. Таким чином він здійснив розпусні дії сексуального характеру з фізичним та моральним розбещенням неповнолітньої. 

Розглядаючи справу в суді, свідки надали показання: дівчина повернулася після прогулянки із розкуйовдженим волоссям, у сльозах. Вона розповіла, що чоловік хотів її згвалтувати й змусив до орального сексу.

У суді обвинувачений свою вину повністю визнав. Додав, що усвідомлюючи малолітній вік потерпілої та розмовляючи про інтимні стосунки, запропонував їй зайнятись оральним сексом. У скоєному він розкаявся.

Суд визнав його винним за частиною 2 статті 156 ККУ (Розбещення неповнолітніх). При обранні міри покарання, було враховано молодий вік підсудного, факт того, що він вперше притягувався до кримінальної відповідальності. А також те, що він мав намір отримати спеціальність та розпочати трудову діяльність.

Зважаючи на все це, чоловіка звільнили від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 2 роки.

П’яна жінка вступила в статевий контакт із неповнолітнім

Новоушицький районний суд розглядав події, що сталися в січні 2012 року. Підсудна перебувала в гостях, де був малолітній хлопець. Жінка була в стані алкогольного сп’яніння. Вона знала, що хлопчик ще не дотягнув статевої зрілості. Попри це - підсудна обіймала, цілувала дитину. Оголила його статевий орган й погладжувала його. Таким чином - вступила з ним в статеві відносини орально-генітальним способом. Про все це йдеться в судовому реєстрі.  

У суді обвинувачена щиро розкаялася й сприяла розкриттю злочину. Її визнали винною за частиною 1 статті 155 ККУ (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) та частиною 2 статті 156 ККУ (Розбещення неповнолітніх). 

Жінці визначили остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте також: Гвалтував падчірку з 11-річного віку: мешканцю Шепетівки дали довічне

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Віталій Українець

    Розкуйовженне волосся це що?

    Що таке непристойні розмови і не природній акт?

    Мова закону потребує негайної реформи!
  • Ron Das

    А жінку за що?! Коли це чоловік, то тут все зрозуміло, а у випадку жінки - думаю, що для будь-якого хлопця це взагалі класно. Ще й посадили, а от деяких мерзотників - реальних гвалтівників із цього списку - ні!

    PutnickFree reply Ron Das

    За те що зробила, а як інакше? Тоді кожна п'яна баба буде лізти до дитини, повторюю до дитини і може нанести непоправну травму несформованій психіці, по твоєму це "класно", тоді тобі треба до неї у той же самий заклад! Не посадили мабуть тому що вони жертві таки зробили приємно і дівчині сподобалось, хоч і мерзотники, деякі жінки люблять брутальних чоловіків ;) Так виходить?
  • Андрей Кузнецов

    Орки рагулi

    Андрей Кузнецов reply Андрей Кузнецов

    Ольга Кушнир 😉

    Ольга Кушнир reply Андрей Кузнецов

    Андрей Кузнецов це наші такі самі !

keyboard_arrow_up